AJÁNLÓ
 
19:24
2013. 01. 31.
Maki főzött egy fantasztikus ebédet, közben pedig beszélgettünk egy jót. Bár nem hisz a...
A bejegyzés folyatódik
 
19:24
2013. 01. 31.
Nem kell minden nap órákat tölteni a konyhában ahhoz, hogy egészséges, minőségi ételeket...
A bejegyzés folyatódik
 
19:24
2013. 01. 31.
Nem véletlenül indítottuk Húsmentes Hétfői recept- és vacsorasorozatunkat a 100fokon, illetve...
A bejegyzés folyatódik
 
19:24
2013. 01. 31.
Húsmentes Hétfői sorozatunk részeként ezúttal egy abszolut vega interjúval kedveskedünk...
A bejegyzés folyatódik
 
19:24
2013. 01. 31.
A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú
A Makifood Főzőiskola új tanára, Sárdi Dani, az iskola tavaszi-nyári félévében sok új, izgalmas órát tart majd: a hétköznapi vacsorák újragondolásától kezdve, a befőzés, lekvár készítés rejtelmeibe is be fogja avatni diákjait. Vele készített interjúnkban eddigi tapasztalatairól, a főzés szeretetéről, és új óráiról is mesél.




Bemutatnád magad röviden, hogy mivel foglalkozol, mit csinálsz, mit kell tudnunk rólad?
Repeta Lakásétterem alapítója és chéfje vagyok. Jelenleg a lakáséttermen túl a prezi.com munkahelyi bisztrójának helyettes vezetője vagyok.

Hogyan kerültél kapcsolatba a főzéssel, mi volt az első élményed?
Egyszercsak észrevettem, hogy mindig a konyhában találom magamat. Talán az volt az első élményem, hogy vendégek voltak nálunk, lehettem 8 éves és kávét szolgáltam fel nekik, nagyon "alaposan". És nagyon élvezték. Meg én is.

Mikor döntöttél úgy, hogy szakács leszel?
Valójában (végzettségemet tekintve) nem vagyok szakács... Úgy hívom magam, hogy profi hobbi szakács vagyok.
 
Ki és mi inspirál egy új étel megalkotásánál?
Fontos, hogy kinek főzök, de még fontosabb az alapanyag. Mindig látnom kell miből fogok főzni, lehetnek terveim, de a végső inspirációt az alapanyagok adják meg.

Mi az "étel filozófiád", ha van ilyen?
Nem csípem az ipari dolgokat, szeretem tudni ki szüretelte a paradicsomot, amit be fogok főzni, szeretem tudni, hogy hívták a disznót, aminek a sonkáját eszem. Helyi, szezonális, emberközeli, talán ez a filozófiám.
 

Gyerekként mi volt a kedvenc ételed? És most?
Mindig szerettem szinte minden ételt. Gyerekkoromban mindig arra vágytam, hogy egy egész grillcsirkét megehessek egyedül. Aztán ez szerencsére soha nem valósult meg. Nagyon szeretem a céklát, a spenótot, a sóskát, kedvencem a bárányborda, és a jófajta halak.
Mi az az öt dolog, ami mindig megtalálható a kamrádban?
Paradicsomlé, lekvár (saját befőzés), liszt, olaj, só, ezekből sokféle jó kaját tudnék csinálni.

Gyors vacsora ötlet?
Nálunk otthon nagy kedvenc a falafel salátával, pitában humusszal. Igaz rá kell készülni, de fél óra alatt befejezhető, ha előtte jól felkészültünk.

Mire számíthatnak a hallgatók, cheftanoncok; mit fognak tanulni tőled az óráidon?
Elsősorban azt, hogy ne görcsösen készítsük az ételeket, abból semmi jó nem sül ki. Legyünk lazák, kreatívak, érezzük az ételeket, az anyagokat és persze tartsunk be néhány alapvető szabályt.

Itt jelentkezhetsz Sárdi Dani (mindig szezonális) befőzős kurzusaira!
 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog