Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként ma egy szezonális, ám mellőzőtt alapanyag felhasználásához adunk nektek tippeket. Azt mindenki tudja, hogy a roppanós, zsenge hónapos retek az egyik legfinomabb tavaszi zöldség. Friss vajaskenyérre halmozva, kevés sóval meghintve és a tavaszi napsütésben lábat lógatva lehet belőle falatozni jóízűen, önfeledten. Azonban azt már jóval kevesebben tudják, hogy reteknek nem csak a gyökere ehető, hanem a levelei is.
A friss zöldfűszerek tartósításának nagyszerű módja a pestokészítés. A pesto mára szinte gyűjtőfogalommá vált a gasztronómiában - régen túlnőtt már az eredeti genovai alaprecepten. Pesto készülhet szinte bármilyen zöldfűszerből, zöld levélből (medvehagyma, zsálya, reteklevél, petrezselyem, koriander, stb.) - a választás ízlésünkre van bízva. Most a hagyományos genovai pesto elkészítését mutatjuk be, melyből kiindulva könnyedén elkészíthetitek saját fűszereitekkel a saját pesto verziótokat.
Legyen szó akár grill köretről, akár levesről, tésztáról, koktélfalatkákról vagy sörkorcsolyáról, könnyedén rendkívül finom ételeket lehet kreálni a paradicsomból. A forró mediterrán nyarat leginkább a különböző zöldfűszerek hozzáadásával lehet megidézni. Öt ilyen mediterrán húsmentes receptet hoztunk, baráti összejövetelekre, grillezésre, lusta vasárnapi délutánokra.
Nagy pizzatörténeti kalauzunkból kiderült, hogyan indult világhódító útjára a pizza, mi a különbség pizza pan, focaccia és a hagyományos pizza között, valamint hogyan is készül a klasszikus, eredeti Pizza Margherita. Most pedig egy dél-olasz pizza receptet kaptok szerzőnktől, Riedl Annamáriától, az olasz konyha specialistájától, a Rozmaring és Csokoládé blog szerzőjétől.
Nem véletlen, hogy az olasz konyháról először a pizza jut eszébe mindenkinek. Vajon honnan és hogyan indult világhódító útjára ez az olasz klasszikus és minek köszönheti töretlen népszerűségét? Egy kis olasz pizzatörténet mellé klasszikus recepteket is kaptok majd szerzőntől, Riedl Annamáriától, az olasz konyha specialistájától, a Rozmaring és Csokoládé blog szerzőjétől.