A zsenge zöldborsó a kora nyár egyik legfinomabb zöldségféléje. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, érdemes elvonatkoztatni a megszokott leves-főzelék-rizibizi hármastól. Húsmentes Hétfői menünket most teljes egészében ennek az édes, roppanós, zsenge, nyári zöldségnek szenteljük: készül belőle rétes fetával, friss, citromos krémleves és rozmaringos-diós borsófasírt. Egy ilyen menüsor után, nem hiszem, hogy bárki hiányolná a húst.
Az első tavaszi napsugarak sokunkat kicsalogatnak a szabadba, és mi sem lehet kellemesebb a napfürdőzéssel vagy túrázással egybekötött falatozásnál. Arról nem is beszélve, hogy ha gyerekekkel együtt kirándulunk, szinte kötelező harapnivalót is magunkkal vinni, hisz a jó levegőn való futkározás során szinte azonnal megéheznek az apróságok. Lássuk, mi kerüljön a piknikkosárba.
Itt a jó idő, így hétvégén a közös családi, baráti étkezéseket is kiköltöztethetjük a szabadba. A piknikezéshez szükséges kellékekről és hasznos tippekről már írtunk, most könnyen elkészíthető, tárolható és szállítható ételekkel, süteményekkel, salátékkal, sültekkel töltjük meg a piknikkosarakat.
El vagy úszva a munkában, a tanulásban? Túl sokáig élvezted a kültéri programokat a gyerkőccel? Vagy egyszerűen csak nincs kedved/időd hét közben főzni, mégis kellene valami gyors vacsora vagy ebéd? Íme egy csokor ötlet, mit tudsz összedobni 20 perc alatt, ami egészséges és finom. Lesz itt hús, hal, tészta, saláta - minden ami gyorsan jóleshet.