Július végén, augusztus elején válik néha olyan elviselhetetlenné a meleg, hogy minden szinten hidratálni szükséges - és szerencsére ebben a szezonális piaci kínálat is segítségünkre van. A dinnye már elérhető áron kapható - sárga- és görögdinnyéből is többféle változatot beszerezhetünk. A lédús paradicsom ilyenkor már édes és érett, a gangokon, teraszokon és kertbekben pedig kovászolódik az uborka. Hatalmas augusztusi receptcsokorral könnyítjük meg a konyhai ötletelést - hűsítő, könnyű, szezonális zöldségekből és gyümölcsökből készíthető ételek receptjét válogattuk össze nektek.
Halas sorozatunk előző részéből megtudhattátok, miről lehet felismerni a megbízható halast, hogyan válasszunk a különféle édesvizi és tengeri halak közül, illetve milyen tényezők befolyásolják a minőséget. Most pontról-pontra végigvesszük, milyen ismérvek alapján dönthetitek el, friss e a hal, amit a kereskedő kínál, hogyan tároljátok és szállítsátok a friss halat. Végül a gyorsfagyasztott halakról is szót ejtünk.
Nem népmese, nem is divatirányzat, egyszerűen kezdünk valóban rájönni, hogy az egészséges és tudatos táplálkozásra való fokozott odafigyelés nem más, mint létkérdés. Sejtjük már, honnan érkezik a jó gyümölcs és zöldség, gyakrabban nyújtjuk a kezünket a kézműves termékek felé, megdobban a szívünk egy-egy valódi füstölt sódar vagy tanyasi csirke láttán, de vajon hogy állunk a halakkal?
Legyen szó akár grill köretről, akár levesről, tésztáról, koktélfalatkákról vagy sörkorcsolyáról, könnyedén rendkívül finom ételeket lehet kreálni a paradicsomból. A forró mediterrán nyarat leginkább a különböző zöldfűszerek hozzáadásával lehet megidézni. Öt ilyen mediterrán húsmentes receptet hoztunk, baráti összejövetelekre, grillezésre, lusta vasárnapi délutánokra.
Nagy pizzatörténeti kalauzunkból kiderült, hogyan indult világhódító útjára a pizza, mi a különbség pizza pan, focaccia és a hagyományos pizza között, valamint hogyan is készül a klasszikus, eredeti Pizza Margherita. Most pedig egy dél-olasz pizza receptet kaptok szerzőnktől, Riedl Annamáriától, az olasz konyha specialistájától, a Rozmaring és Csokoládé blog szerzőjétől.