AJÁNLÓ
 
05:55
2015. 06. 15.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
05:55
2015. 06. 15.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
05:55
2015. 06. 15.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
05:55
2015. 06. 15.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
05:55
2015. 06. 15.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Dübörög a nyár, mi pedig itt állunk a szokásos kérdéssel: mit együnk ebédre, vagy vacsorára? Valami olyan étel kellene, ami finom, egészséges, amit még nem untunk meg, és amitől nem gyarapodik a fölösleges kilóink száma. Frank Peti, Izraelben élő gasztroblogger receptje ezeknek a kritériumoknak mind megfelel, ami pedig az elkészítés idejét illeti, nem lesz több, mint 10 perc. 

                      Őszibarackos, cukkinis bulgur saláta


Hozzávalók (2 adag):

½ csésze bulgur, nyersen
1 kisebb cukkini
1-2 ek. (hevítésre való, nem extra szűz) olivaolaj
2 nagyobb narancssárga őszibarack
egy kis fej lilahagyma
1 kk. piros paprika
½ csésze dió
2 evőkanál áfonya
2 evőkanál mentalevél, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
só és bors (ízlés szerint)


Elkészítés:
Fedett tálban, 10 percig forró vízben áztatjuk a bulgurt, a végén megkóstoljuk, hogy megbizonyosodjunk, hogy eléggé megpuhult.
Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.
Eközben kockákra vágjuk a cukkinit, és egy teflon serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Az őszibarackot, a lilahagymát, és pirospaprikát kis kockákra vágjuk.
Mikor a cukkini és a bulgur lehűlt, összekeverjük a saláta minden összetevőjét.
Extra szűz olívaolajat, sót, és borsot teszünk hozzá, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog