Dübörög a nyár, mi pedig itt állunk a szokásos kérdéssel: mit együnk ebédre, vagy vacsorára? Valami olyan étel kellene, ami finom, egészséges, amit még nem untunk meg, és amitől nem gyarapodik a fölösleges kilóink száma. Frank Peti, Izraelben élő gasztroblogger receptje ezeknek a kritériumoknak mind megfelel, ami pedig az elkészítés idejét illeti, nem lesz több, mint 10 perc.
Őszibarackos, cukkinis bulgur saláta
Hozzávalók (2 adag):
½ csésze bulgur, nyersen
1 kisebb cukkini
1-2 ek. (hevítésre való, nem extra szűz) olivaolaj
2 nagyobb narancssárga őszibarack
egy kis fej lilahagyma
1 kk. piros paprika
½ csésze dió
2 evőkanál áfonya
2 evőkanál mentalevél, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
só és bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
Fedett tálban, 10 percig forró vízben áztatjuk a bulgurt, a végén megkóstoljuk, hogy megbizonyosodjunk, hogy eléggé megpuhult.
Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.
Eközben kockákra vágjuk a cukkinit, és egy teflon serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Az őszibarackot, a lilahagymát, és pirospaprikát kis kockákra vágjuk.
Mikor a cukkini és a bulgur lehűlt, összekeverjük a saláta minden összetevőjét.
Extra szűz olívaolajat, sót, és borsot teszünk hozzá, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.