AJÁNLÓ
 
08:00
2016. 08. 05.
Kemencében sült ételek, csurgatott tészta, kiváló borok és házi szörpök, mindez pedig úgy,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 05.
Bár egy jó lángos és a hekk szinte kötelező tartozéka a balatoni nyárnak, a part menti...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 05.
Egy balatoni nyaraláson hajlamos az ember egy kicsit elengedni magát, és nem figyelni arra, mit...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 05.
Maki főzött egy fantasztikus ebédet, közben pedig beszélgettünk egy jót. Bár nem hisz a...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2016. 08. 05.
Július végén, augusztus elején válik néha olyan elviselhetetlenné a meleg, hogy minden szinten...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Házilag füstölt halak, saját kezűleg bontott mangalica, frissen (na jó, aznap hajnalban) sült kenyerek... sorozatunk első részében összegyűjtöttünk néhány olyan termelőt, akiket jó szívvel ajánlunk, ha az északi parton jársz. És ha fontos, kitől és mit vásárolsz, amíg nyaralsz.

Búzalelke Pékesség

Kovács Bea a Liliomkert Piacon árulja aznap hajnalban sütött kenyereit, "pocakjait" (ciabatta) és más finomságait. Még sötét van, amikor felkel, mégis mindig mosolyog. Pékműhelye a Szent György-hegy lábánál, Kisapátiban található.

balaton piac liliomkert termelő termelői piac búzalelke kánya zoli malackrumpli dabosi kecskefarm susanne daucher papa aron gusztos sándor

 

balaton piac liliomkert termelő termelői piac búzalelke kánya zoli malackrumpli dabosi kecskefarm susanne daucher papa aron gusztos sándor

Kánya Zoli

Balatonszepezden füstöli a halakat, a kacsamellet, libamellet és a különféle sonkákat. Találkozhattok vele a Liliomkert piacon és a hévízi termelői piacon is, illetve az idén nyáron nyílt halsütőjében, Balatonszepezden, ahol harcsagyrost is készít.

balaton piac liliomkert termelő termelői piac búzalelke kánya zoli malackrumpli dabosi kecskefarm susanne daucher papa aron gusztos sándor

Malackrumpli

Járosi Tamás maga dolgozza fel a saját farmján nevelt állatot, hogy aztán finom fogások készüljenek belőle a balatonfüredi Malackrumpliban. Korábban a nagy mangalica-átverésről is mesélt nekünk: "Majd minden étteremben van mangalicaszűz, de ha minden az lenne, amit annak mondanak, akkor szinte az összes város és falu szélén tízezres mangalicakondák lennének..."

balaton piac liliomkert termelő termelői piac búzalelke kánya zoli malackrumpli dabosi kecskefarm susanne daucher papa aron gusztos sándor

Susanne Daucher

Elképesztően finom ecetek, mustárok, zselék, csatnik készülnek Susanne pécselyi műhelyében, ahol a ház mögött gyönyörű fűszerkert is található. Bazsalikomos almaecet, csilis uborkazselé és más ilyen, elsőre talán vadnak tűnő párosításokkal dolgozik, de ha egyszer megkóstoljátok, akkor is visszajöttök érte a piacra, ha elmúlik a nyár.

balaton piac liliomkert termelő termelői piac búzalelke kánya zoli malackrumpli dabosi kecskefarm susanne daucher papa aron gusztos sándor

Papa Aron

Aron Koppenhágából költözött a Szent György-hegyre, és vega krémeket, csatnikat, zakuszkákat készít Karinával közösen. A fűszerek és a zöldségek saját, permakultúrás kertjükben teremnek.

balaton piac liliomkert termelő termelői piac búzalelke kánya zoli malackrumpli dabosi kecskefarm susanne daucher papa aron gusztos sándor

Dabosi kecskesajt

A Dabosi házaspár a hévízi piacon árulja kecskefarmjuk termékeit: a friss ordát, az érlelt, ízesített sajtokat és a kecskekefírt. Több, mint 50 állatuk van a Hegyesd melletti birtokukon.

Fotók: 100fok, Kánya Zoli, Malackrumpli

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog