AJÁNLÓ
 
08:00
2015. 05. 06.
A boeuf bourguignon, vagyis a burgundiai marharagu egy híres egytálétel, amely elkészítéséhez...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 05. 06.
Az ázsiai konyha elképzelhetetlen az ínycsiklandó, illatos töltött gombócok nélkül, amelyek...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 05. 06.
A French brunch fogalma egyet jelent a bőséges, ráérős, reggelivel és a változatos, izgalmas...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 05. 06.
A legtöbb gyerekkori ízélményünk a karácsonyhoz kapcsolódik, jó visszaemlékezni a régi kiadós...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2015. 05. 06.
A csapatépítő főzések népszerűsége töretlen. Részben mert divat lett a főzés, részben...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Az ázsiai tésztaételek a streetfood-ot kínáló éttermek sztárjai. Ha otthon is szeretnéd elkészíteni ezeket, tanuld meg a trükköket Maki Stevensontól, a Makifood főzőiskola séfjétől az Ázsiai tésztagyár kurzuson!

Nézzük, mi lesz a menü:

A kalguksu egy koreai csirkés tésztaleves, amihez mi készítjük el az udon tésztát, majd csirkeraguval és a shoyu szójaszósszal fogyasztjuk.

A serpenyőben készült bifun (rizstészta) a dim sum menük alapvető étele. Ahány ház, annyiféle bifunrecept. A kurzuson Maki megmutatja a saját verzióját, ami disznóhússal, rákkal, illatos szárított shiitake gombával és pirított szezámolajjal készül. Már az illata varázslatos!

forrás: Flickr - Daniel Go

forrás: Flickr.com - Daniel Go

 

A következő fogás szintén nagyon izgalmas. "A kínai főtt gombócok (jiaotzu), édesapám egyik kedvenc étele, és édesanyám egyik régi, bevált receptje alapján készül" - mondja Maki. Ezt az ételt a Délkelet-Ázsiában elterjedt ún. hot potban - "forró fazékban", vagy "kínai fondüben" készítették el. (A lényege, hogy az asztal közepén fövő alaplében a vendégek főzik meg a hozzávalókat).

"A gombócok elkészítése nagyon időigényes, mert egyesével kell megtölteni, majd félhold alakúra hajtogatni őket. Képzeljük csak el, milyen, amikor a századiknál tartunk" - meséli Maki. A főtt gombócok aztán fűszerezett shoyu szószba kerülnek, a gombócok főzőleve pedig egy levesbe kerül - tökéletes befejezés egy ilyen étkezéshez.

forrás: Nagy Zita

"Ezek a gombócok nekem a családi életet jelképezik, mivel legalább 2 kukta kell az elkészítésükhöz, és legalább 5 személyre főzünk ilyenkor. Beszélgetünk, amíg a gombócokat töltjük, beszélgetünk, amikor főnek, és akkor is, amikor együtt elfogyasztjuk őket. A lényeg, hogy ez egy társasági étel, hívj családtagokat vagy barátokat, ha otthon is el akarod készíteni!"


A dim sum sokféle, falatnagyságú étel, amit gőzölőkosarakban vagy kis tálakban szolgálnak fel. Mindegyik fajtából 3-4 db van egy edényben. Kantoni eredetű kínai étel, Hongkongban vált híressé. Az éttermekben gyakran kocsin tolják körbe a választékot, és ami szimpatikus, azt kéred vagy elveszed a kocsiról. Nagyon jó nagy közös baráti kajálásokra (olyan akár egy hétvégi családdal vagy barátokkal eltöltött brunch). A dim sum könnyebb, finomabban fűszerezett, mint a hagyományos kínai konyha. Az ilyen fajta étkezés szokása a teaházak megjelenésével alakult ki Kínában, itt kezdtek el apró harapnivalókat felszolgálni a tea mellé.

A május 8-ai kurzusra itt jelentkezhetsz!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog