AJÁNLÓ
 
12:30
2016. 08. 26.
A statisztikák szerint Európában a magyarok halfogyasztása a legalacsonyabb. Mindössze 4-4,5...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2016. 08. 26.
A rizottókat rengetegen szeretik, még akkor is, ha a mezei párolt rizshez képest némileg macerásabb...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2016. 08. 26.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2016. 08. 26.
A timbale forma egy dobfajtáról (Timballo) kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú...
A bejegyzés folyatódik
 
12:30
2016. 08. 26.
Egyre hűvösebbek az esték, ezért jól jön valamilyen táplálóbb fogás, persze olyan, ami...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ha csak egy doboz paradicsomkonzerv és egy csomag tészta van otthon, akkor is kiváló ebédet lehet készíteni, megfelelő fűszerezéssel persze. Alig van olyan család ugyanis, ahol a paradicsomos tészta nem óriási sláger. Különösen a gyerekeknél. Bár majd' mindenkinek van saját receptje hozzá, azért mutatunk egy verziót a tökéletes ízharmóniára. 

paradicsom tészta gyerekek

Hozzávalók (4-6 személyre):
 
- 1 db vöröshagyma, apróra kockázva
- 2-3 fej fokhagyma, felaprítva
- 2 szál sárgarépa, lereszelve
- 2 doboz konzerv paradicsom, kézzel összetörve
- 1-2 kakukkfű ágacska
- 1 babérlevél
- olívaolaj
- só és bors

Elkészítés: 

Forrósítsd fel az olajat és dinszteld meg benne a hagymát. Ezután add hozzá a répát, nem sokkal később a fokhagymát is. Kerüljön bele a paradicsom, egyszerre a zöldfűszerekkel. Főzd kis lángon, egész addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Fűszerezd tovább, ha szükséges. A végén mehet rá reszelt sajt, például parmezán forgácsok, de ha nincs, akkor is tökéletes egytál étel lesz belőle!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog