AJÁNLÓ
 
09:03
2015. 08. 24.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2015. 08. 24.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2015. 08. 24.
Más néven az enchilada, ami egy hagyományos mexikói étel elnevezése. Ez a gyakorlatban töltött...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2015. 08. 24.
A nagy melegben is szükségünk van kalóriákra. Egy könnyű ebédet ajánlunk, ami jól fog...
A bejegyzés folyatódik
 
09:03
2015. 08. 24.
A timbale forma egy dobfajtáról (Timballo) kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Egyre hűvösebbek az esték, ezért jól jön valamilyen táplálóbb fogás, persze olyan, ami még véletlenül sem idézi, hogy közeledik az ősz. A töltött paprika pont ilyen, ráadásul ízlésének és vérmérsékletének megfelelően mindenki alakíthat az alaprecepten.

Erre buzdít a vegán, olaszos ízvilágú változat szerzője, Zöld Múzsa is. Posztjában írja, hogy gyerekkora óta imádja a töltött paprikát, de a darált húsos verziót "átlényegítette" egy kicsit.
 

Töltött paprika (vegán)

 

Hozzávalók:
4-5 szép kövér kápia paprika

töltelék hozzávalói:                                                        
1 bögre főtt barnarizs                                                     
1 kisebb fej hagyma                                                       
2-3 gerezd fokhagyma                                                   
1 szál sárgarépa                                                               1 szelet zeller  (+ pár levél zöldje)                               
1/2 bögre főtt vörös bab vagy lencse                              
só, citrombors, kömény                                                   
1 ek. beáztatott lenmag átturmixolva

Az olaszos paradicsommártás hozzávalói:
1/2 liter paradicsomlé
3-4 szem húsos paradicsom
1-2 szem zöldpaprika
1 kisebb fej hagyma
1ek. kókuszolaj
1-2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregano
cukor, só

Elkészítése:

1) A töltelékhez aprítógépbe tesszük a hagymát, zellert, répát és a vörös babot. Pépesre turmixoljuk, majd hozzákeverjük a főtt barnarizst és a zúzott fokhagymát.

2) Fűszerezzük és a kicsumázott és félbevágott, olívaolajjal kikent kápia  paprikákba töltjük a tölteléket. Először alacsonyabb hőfokon sütjük, míg a paprikák is megpuhulnak, majd egy nagyobb hőmérsékleten fejezzük be a sütést, hogy a töltelék szépen megpiruljon.

3) Míg a paprikák sülnek, elkészítjük az olaszos beütésű paradicsommártást. A kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, paprikát, legvégül a paradicsomokat. Fűszerezzük és felöntjük a paradicsomlével. "Nem szoktam agyonfőzni, inkább pár perc után lehúzva a tűzről, friss bazsalikomot és oragánót morzsolva bele átturmixolom az egészet. Így a mártás sima lesz, de a hőkezelése kíméletesebb" - tanácsolja a recept szerzője.

Pirított rozskenyérrel fogyasztható, de kenyér nélkül is laktató étel.

Az őszi-téli hónapokban sütőtök is kerülhet bele.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog