AJÁNLÓ
 
12:25
2016. 05. 09.
Igazán nem panaszkodhatunk az időjárásra, a gyenge kezdés után elég erőteljesen kitavaszodott....
A bejegyzés folyatódik
 
12:25
2016. 05. 09.
Májusi piacmustránkból kiderül, mik azok az alapanyagok, melyeket érdemes most frissen beszerezni...
A bejegyzés folyatódik
 
12:25
2016. 05. 09.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
12:25
2016. 05. 09.
Egy igazi téli fogás következik, ami újévi szerencsét hozó ételnek is beillik. És ami...
A bejegyzés folyatódik
 
12:25
2016. 05. 09.
Egy nagyon egyszerű halétel receptje következik, amit kezdők is nyugodtan elkészíthetnek. A...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

3 tuti köret újkrumpliból

Végre kapható az újkrumpli a piacokon. Legtöbben a hagyományos, petrezselymes verziót ismerjük és szeretjük, de miért is ne próbálnánk ki néhány új ízt, új kombinációt? Kicsi Vú, Vegasztrománia, valamint Flatcat receptjeit ajánljuk.            újkrumpli          Fehérboros újkrumpli rukkolával, újhagymával

Hozzávalók:

0,5 kg apró szemű újkrumpli
2 ek olívaolaj
1-2 ek. teavaj (lehet sós is, édes is)
1,5 dl száraz fehérbor
2-3 szál újhagyma
egy kis marék rukola
ízlés szerint nagyszemű tengeri só (normál is lehet)
 

Elkészítés:

Jól megmosom a krumplikat, szárazra törölgetem őket és egy akkora teflon serpenyőben, amelyben egy rétegben elférnek felforrósított vajon és olívaolajon 10-15 percig sütöm őket. Közben gyakran megkeverem. Kissé megsózom.

Hozzákeverem a megtisztított, félbevágott újhagymát, aláöntöm a bort, és megsózom a nagyszemű tengeri sóval is.

Fedő alatt puhulásig sütöm (kb. 15 perc), a végén pedig beleforgatom a rukkolaleveleket is.

 újkrumpli

Avokádós újkrumplisaláta

Hozzávalók:

0,5 kg újkrumpli (ha lehet, apró szemű)
2 avokádó
1 fej lilahagyma, hajszálvékony szeletekben
1 lime
0,5 dl olívaolaj
4 marék (~ 80 gr) rukkola

Elkészítés:

Az újkrumplit egészben, héjában megfőzöm. Ha megpuhult, leszűröm, lehűtöm, majd meghámozom. Ha kis szemű krumplit sikerült beszerezni, akkor maradhatnak egészben, de ha nagyobb szemek is vannak benne, akkor azokat félbe-negyedbe vágom.

A lilahagymát szintén félbevágom, majd hajszálvékonyan felszeletelem. Meglocsolom a lime levével és megsózom.

Az avokádót félbevágom, a magját kiveszem, és a húsát kanállal kivájom, a lime leves hagyma mellé, hogy a citrus savas leve meggátolja a bebarnulását.

Meglocsolom az olívaolajjal, és villával összetöröm az avokádó húsát, összedolgozom a lime leves hagymával.

Az újkrumplit összeforgatom a hagymás avokádóval, a rukkolát egy nagyobb tálra szedem, és erre halmozom az újkrumplit.

Langyosan a legfinomabb, de akkor sem lesz nagy baj, ha kihűl.

újkrumpli

Citromos újkrumplisaláta

Hozzávalók:

0,5 kg kisszemű újkrumpli
1 citrom
1 ek. magos mustár (nálam most diós dijoni)
egy maroknyi metélőhagymam apróra vágva
néhány szem kapribogyó
4-5 db aszalt paradicsom
kb. 2 ek. extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt bors
 

Elkészítés:

A krumplikat és a citromot alaposan megmossuk (le is lehet róla kapirgálni a héjat, de az is jó, ha a főzés után hámozzuk meg őket), majd sós vízben megfőzzük a krumpliszemeket.

Közben egy tálban beleteszem a mustárt. Az olívaolajat cseppenként vagy nagyon vékony sugárban adom hozzá, közben folyamatosam keverem a mustárt. Beleöntöm a citrom levét, lereszelt héját, a kapribogyókat, a kis darabokra vágott aszalt paradicsomot és az apróra vágott metélőhagymát.

Ebbe teszem a megfőtt, leszűrt krumplikat, sózom, borsozom, összekeverem. Langyosan is kiváló. 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog