AJÁNLÓ
 
09:18
2015. 02. 25.
Lehet-e mennyei brownie-t készíteni, liszt, cukor és tejtermékek nélkül? Igen, brownie-t,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:18
2015. 02. 25.
Ilyen melegben nem nagyon tudunk másra gondolni a konyhában, mint a hideg smoothie, a gyömölcsleves...
A bejegyzés folyatódik
 
09:18
2015. 02. 25.
Ha minden hónaphoz egy ikonikus gyümölcsöt kéne rendelnünk, augusztus egyértelműen görögdinnye....
A bejegyzés folyatódik
 
09:18
2015. 02. 25.
Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát...
A bejegyzés folyatódik
 
09:18
2015. 02. 25.
Szezonális sorozatunkban most egy kicsit szőrös, kicsit szúrós, kicsit mostoha sorsú gyümölcsöt...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A lelkiismeret-furdalás nélkül is fogyasztható sütemény igenis létezik. Igaz, nem tartalmaz cukrot, tejterméket, és még glutént sem, és valószínűleg nem kell sokat enni belőle, mert üres kalóriák helyett koncentráltan tartalmazza a tápanyagokat. Repka Ági, a RépaKonyha blog szerzője és a Nyers édességek kurzusunk oktatója mesél a nyers vegán édességek előnyeiről.

Ági 2010-ben döntött úgy, hogy étrendjét 80-100%-ban nyers vegán ételekből állítja össze. A lendületet egy 2010 őszi franciaországi út élményei és kedves barátja, Joan van Rooijen, a Napeledel c. könyv szerzőjének támogatása adta meg.

Ági könyvekből, internetről, külföldi utazások által és a konyhában szerezte a nyers vegán étkezéssel kapcsolatos tudását. (Közgazdász diplomamunkáját is Az egészséges táplálkozás megvalósítása témából írta). 5 évvel ezelőtt indította el a RépaKonyha blogot, ahol a tapasztalatai és a receptek mellett híreket és inspirációkat is megoszt. A fő téma az egészséges életmód és táplálkozás, a vegetáriánus ételektől a nyers vegán ételekig.


„A kurzuson minden szezonális, növényi alapanyagokból készül” - mondja Ági. „A nyers vegán étkezésben ételeinket nem hevítjük 41°C fölé, így nem vesznek kárba az értékes enzimek és tápanyagok, az íz- és illatanyagok. Nem üres kalóriákat fogyasztunk, hanem tápanyagban gazdag ételeket. Ezek kevésbé terhelik meg a szervezetünket, és mivel koncentráltan tartalmazzák a tápanyagokat, kevesebb is elég belőlük.”


A kurzus egyik főszereplője a nyers kakaó lesz. „Míg a kakaó ipari feldolgozásánál 100-140°C-on pörkölik a kakaót, a nyers kakaót lassan fermentálják és maximum 42°C-on szárítják, így sokkal jobban megőrzi tápanyagtartalmát” - meséli Ági.

A nyers csokoládés, menta-spirulina golyó mellett olyan desszertek elkészítését lehet megtanulni, mint az olvadós fudge szelet ropogós dióval, a vaníliás 'krémsodó', vagy a marinált almás minipite gyömbéres morzsával.


Az egészséges desszert tehát nem egyenlő a lemondással. Akkor is érdemes eljönni a kurzusra, ha nem tartjuk magunkat szigorúan egyik étrendhez sem, de szeretnénk csökkenteni a cukor- és fehérliszt fogyasztását. „A Nyers édességek kurzust nemcsak a nyersételeket fogyasztóknak és a vegánoknak ajánlom, hanem mindenkinek, aki szeretne kevésbé ismert alapanyagokkal és új ételkészítési technikákkal megismerkedni” - mondja Ági.

Ági Nyers Édességek kurzusa 2015. február 27-én lesz a Makifood Főzőiskolában. Még van pár szabad hely!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog