Biztos, hogy a tonhalsaláta csak zöldségekkel és olívaolajjal elképzelhető? Selectfood szerint nem. Különösen akkor nem, ha nyár ide-oda, némileg laktatóbb vacsorára vágyunk. A kánikulára való tekintettel persze ezt is jól behűtve ajánlatos fogyasztani.
Hozzávalók:
- 300 g kockákra vágott,főtt burgonya
- 200 g tonhalszelet olívaolajon átsütve vagy tonhalkonzerv saját levében eltéve és jól lecsepegtetve
- 3 db főtt tojás felkockázva (személyenként max. 1 tojássárgájával és több fehérjével számoltam)
- 150 g natúr joghurt
- 1 facsarásnyi citromlé
- 1-2 ek fehérborecet (az eredeti receptben finomra aprított turbolya, édesköménylevél vagy petrezselyem - opcionális
tokaji muskotályból) - 1 ek nádcukor
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors
- finomra aprított turbolya, édesköménylevél vagy petrezselyem közül valamelyik, opcionálisan
Elkészítése:
A joghurtöntethez legegyszerűbb ha egy befőttesüvegbe tesszük a joghurtot, citromlevet, borecetet, cukrot és a fűszereket (ízlés szerint valamelyik zöldfűszert is), majd jól összerázzuk az egészet és hűtőben tároljuk.
A főtt burgonyát a tojással és a tonhaldarabokkal összekeverjük, meglocsoljuk az öntettel, jól összeforgatjuk és jóízűen elfogyasztjuk.