AJÁNLÓ
 
11:22
2016. 05. 27.
Homebisztro gasztrobloggerünk szerint ennek a levesnek az ötlete nem teljesen újszerű, hiszen...
A bejegyzés folyatódik
 
11:22
2016. 05. 27.
Megérkezett a nyár, és a kiadós, meleg ételek helyett eljött a hideg, finom - és gyorsan...
A bejegyzés folyatódik
 
11:22
2016. 05. 27.
Bár elmarad a karácsonytól, húsvétkor is nagy a kísértés, hogy a kelleténél több kalóriát...
A bejegyzés folyatódik
 
11:22
2016. 05. 27.
Itt a szezon, sorba nyitnak a "Szedd magad!" eperföldek. Miközben üvegbe zárjuk e csodás piros...
A bejegyzés folyatódik
 
11:22
2016. 05. 27.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Hideg gyümölcsleves másképp

A múlt heti hűvös időjárás után most itt van a kánikula. Ha pedig kánikula, akkor hideg gyümölcsleves, nemde? Ezt sok családban kifejezetten desszertként fogyasztják. Colorsinthekitchen receptjében van egy csavar, fűszeresebb, mint a hagyományos recept. Ha szeretnél eltérni néha a megszokott ízvilágtól, feltétlenül próbáld ki! 

gyümölcsleves colorsinthekitchen

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz):

- 600 g fagyasztott meggy

- 200 g szeder (nálam fagyasztott)

- 1 alma (megtisztítva, felkockázva kb. 100 g)

- 200 g körte (egy befőtt, felkockázva)

- 1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja

- 1/2 kezeletlen narancs reszelt héja

- 8 szegfűszeg

- 2 szegfűbors + két csipetnyi őrölt

- 2 csipet őrölt kardamom

- 1 fahéjrúd + 1/2 kk. őrölt fahéj

- 1 vaníliarúd kikapart magjai és a rúd is kell hozzá

- 1 szelet citrom

- opcionálisan 2 ek. Cointreau (narancslikőr) ha épp van otthon

- 2 ek. (tönköly) finomliszt

- 150 ml tejszín

- 3 ek. (nád)cukor - vagy ízlés szerint - mértéke függ attól is, hogy befőttünk cukrozott-e, esetleg meggyből is cukrozott befőttet használunk-e

- 1 liter víz

Megjegyzés: A citromot érdemes külön is megtisztítani: forró víz alatt gondosan egy kefével, de az is jó megoldás, ha forrásban levő vízbe dobjuk 1-2 másodpercre és megtöröljük egy száraz ruhával.

Elkészítése:

Az egy liter vízben a gyümölcsöket a fűszerekkel és cukorral összeforraljuk. Előbb a nyers, fagyasztott gyümölcsök kerüljenek bele, a befőtteknek elég egy percnyi főzés a végén a tejszínes liszt hozzáadása előtt. Nálam a körtén kívül minden gyümölcs a vízbe került. Hozzáadtam a citrom- és narancshéjat, likőrt, cukrot és az összes fűszert. Nagyjából 5 percet főztem, a legvégén a körtét is hozzáadtam.

Elkészítettem a tejszínes lisztes keveréket. A gyümölcsleves levét leszűrtem és adagonként a lisztes-tejszínes keverékhez adtam és egy külön lábosban azt besűrítettem.

Azért nem a gyümölcsökre öntöttem a tejszínes-lisztes keveréket, mert a főtt gyümölcsöket nem akartam összetörni. Így csak a fűszeres levet sűrítettem be, kézi habverővel folyamatosan kevergettem, amint felforrt és krémes állaga lett, visszaöntöttem a gyümölcsökre, és máris készen lett. Ha szükséges, még adjunk hozzá cukrot vagy citromot, ízlés szerint. Tálalás előtt érdemes jól lehűteni.

Tálalhatjuk magában, vaníliafagyival, tejszínhabbal vagy éppen pisztáciás habcsókkal.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog