AJÁNLÓ
 
21:04
2016. 05. 22.
Az eperszezonnak lassan vége, de ha még maradt egy kevés, van ötletünk, mit kezdjetek vele! Ez a...
A bejegyzés folyatódik
 
21:04
2016. 05. 22.
Még mindig eper - használjuk ki azt a kevés időt, amíg kapható! Egy olyan desszert következik,...
A bejegyzés folyatódik
 
21:04
2016. 05. 22.
Nem kerül túl gyakran az asztalunkra, nem is édes - mégis érdemes közelebbről is megismerkedni...
A bejegyzés folyatódik
 
21:04
2016. 05. 22.
Csokoládé és eper. Az egyik létező legjobb, legintenzívebb ízkombináció. Kevesen is...
A bejegyzés folyatódik
 
21:04
2016. 05. 22.
A bodza nem csak limonádéba, hanem joghurtos palacsintatésztába is kerülhet. Finom bodzaaromás...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Az eper egy olyan gyümölcs, aminek már a látványa is desszertek készítésére ösztönzi az embert. Az epres sütikkel pedig a legtöbbször együtt jár a cukorfogyasztás, amit több okból is érdemes visszavenni. Ez a dzsem cukormentes, mégis annyira finom, hogy nem is fog hiányozni belőle az édes íz.

"Ez az eperdzsem nem is áll el sokáig, mert nincsen benne cukor, ami tartósítaná. Helyette viszont van benne chia mag" - írja a Zizi kalandjai blog szerzője. "Köztudott, hogy zselésítő funkciót is produkál ez az apró magocska. Én többnyire tojás helyettesítésére használom (ugyanúgy, mint a lenmagot) vegán süteményekben, ételekben, de már pudingot is készítettem belőle.

eper tavasz dzsem chia mag eperdzsem cukormentes recept zizi kalandjai lekvár

Ez egy kicsi mennyiség, összesen kb. 250-300 ml dzsem lesz belőle, de az eperszezon tart még egy darabig, szóval, ha ízlik, készíthetünk belőle újabb adagot… akár duplázva a mennyiségeket. Próbáljátok ki, mert finom és gyorsan készen van!"

 

Chia magos cukormentes eperdzsem

Hozzávalók 250-300 ml-hez:
– 3 bögre eper, kicsumázva
– 2 evőkanál chia mag
– 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

eper tavasz dzsem chia mag eperdzsem cukormentes recept zizi kalandjai lekvár

Elkészítése: 

Egy közepes lábasban magasabb lángon kezdjük el főzni az epreket, alkalmanként keverjük meg. Ha felforrt, vegyük takarékra a lángot és villával törjük össze az eperszemeket.

Keverjük bele a chia magot és takarékon főzzük tovább kb. 20 percig, amíg besűrűsödik. A végén adjuk hozzá a vaníliát, keverjük jól el és töltsük fertőtlenített üvegbe. Állítólag egy-két hétig áll el hűtőben tartva és közben egyre sűrűbbé válik. "Mi egyből teszteltük: natúr puffasztott rizsszeletre mandulavajat kentünk és rá jöhetett a dzsem. Hajaj! Új kedvenc reggeli a láthatáron!" - írja a Zizi kalandjai blog.

Maki Stevenson tippje: a dzsemet gyömbérrel tehetjük édesebbé és izgalmasabbá.7

eper tavasz dzsem chia mag eperdzsem cukormentes recept zizi kalandjai lekvár

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog