Az eper egy olyan gyümölcs, aminek már a látványa is desszertek készítésére ösztönzi az embert. Az epres sütikkel pedig a legtöbbször együtt jár a cukorfogyasztás, amit több okból is érdemes visszavenni. Ez a dzsem cukormentes, mégis annyira finom, hogy nem is fog hiányozni belőle az édes íz.
"Ez az eperdzsem nem is áll el sokáig, mert nincsen benne cukor, ami tartósítaná. Helyette viszont van benne chia mag" - írja a Zizi kalandjai blog szerzője. "Köztudott, hogy zselésítő funkciót is produkál ez az apró magocska. Én többnyire tojás helyettesítésére használom (ugyanúgy, mint a lenmagot) vegán süteményekben, ételekben, de már pudingot is készítettem belőle.
Ez egy kicsi mennyiség, összesen kb. 250-300 ml dzsem lesz belőle, de az eperszezon tart még egy darabig, szóval, ha ízlik, készíthetünk belőle újabb adagot… akár duplázva a mennyiségeket. Próbáljátok ki, mert finom és gyorsan készen van!"