Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Szeretjük a céklában, hogy azon túl, hogy egész télen könnyen elérhető, igen változatos módokon lehet elkészíteni. Mindenmentes Nóri Konyhájából egy édeskés-savanykás krém receptjét kaptuk meg. Ez a diós-narancsos céklakrém élénk színével bármikor az asztalunk dísze lehet. Kínálhatjuk mártogatósnak friss zöldségek, vagy sós ropogtatni való falatok mellé is.

Tipp: Ha esetleg marad belőle 1-2 evőkanálnyi, új életre kelthetünk vele egy adag hummuszt: a végeredmény pikáns, halvány rózsaszín céklás hummusz lesz.

Diós-narancsos céklakrém

Mit kenjünk a kenyérre?

Komoly visszatérő kérdés, főleg, ha el akarunk búcsúzni a boltokban kapható sajtkrémektől és margarinoktól. Még bonyolultabbá teszi a kérdést, ha magát a tejtermékfogyasztást is vissza akarjuk fogni.

Persze vannak olyan vegetáriánus krémek, amelyek ma már akkora népszerűségnek örvendenek, hogy ipari változataik ott sorakoznak a bevásárlóközpontok polcain. Ilyen az ajvár (paprikakrém), a hummusz (csicseriborsóból és tahiniből) és a zakuszka (padlizsánkrém) a teljesség igénye nélkül.

Ha viszont valami újra vágyunk, készíthetünk reform házias növényi pástétomokat szezonális alapanyagokból is, például céklából és sütőtökből. (Ez utóbbi akár egy Halloween partin is bevethető.) A recept Zöld Múzsától származik, aki szerint nem kell órákat a konyhában tölteni az elkészítésükkel, nem mellesleg sikerülhet megszerettetni ezt a két zöldséget azokkal is, akik eddig alig készítettek belőlük bármit.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog