Előző cikkünkből mindent megtudhattok az európai és magyar fánkokról, és farsangi hagyományokról. Most pedig egy igazi klasszikus, télűző túrófánk receptet hoztunk nektek, melyet szerzőink fűszeres sziruppal és pikáns chutneyval tettek különlegessé.
Előző cikkünkben hasznos tanácsokat kaphattatok a téli táplálkozáshoz, illetve olyan ételeket, fűszereket, tippeket gyűjtöttünk össze nektek, melyek javítják hőérzetünket, belülről melegítenek fel. A hideg téli napokkal táplálóbb reggelire van szüksége a szervezetünknek, mely melegít és energiával tölt fel. Most egy ilyen receptet hoztunk a melengető alapanyagok és fűszerek jegyében.
Téli vitaminforrásaink c. cikksorozatunkban legutóbb a gyökérzöldségekről írtunk (sárgarépa, fehérrépa, zeller), melyeket ritkán hagyunk egy-egy étel főszereplőjeként önállóan is érvényesülni. Így Húsmentes Hétfői receptként most egy egyszerű, gyors, különlegesen fűszerezett vitaminbomba répakrémlevest hoztunk nektek.
Téli zöldségeket és gyümölcsöket számba vevő sorozatunkban már szó volt egy népszerű gyökérzöldségről, a cékláról. Most szólóban kevésbé elismert rokonaihoz szeretnénk kedvet csinálni, akiket leggyakrabban hús- vagy zöldséglevesben és vadas szószban látunk. Egyenként bemutatjuk őket, és személyiségüket kiemelő recepteket is keresünk hozzájuk.
Előző cikkünkben hosszasan éltettük a káposztaféléket, mint fontos téli vitaminforrásainkat. Húsmentes Hétfői receptsorozatunkban így most különösen aktuális. A korhelyleves, vagy savanyú káposzta leves klasszikus újévi fogás. Vegetáriánus szerzőnk , Nagy Zita (Zizi kalandjai) most egy vega, még több szezonális zöldséggel felturbózott verzióját hozta el nektek. Vitamin- és energiabomba egytálétel!