Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Itt van a kánikula. Egyetlen vágyunk van, hideget enni, hideget inni, lehűlni, bármi áron. De vajon melyik az a konyhagép, ami segít megoldani ezt a nem mindig egyszerű feladatot? Igen, ez a konyhai turmixgép, mégpedig az a fajta, ami magas teljesítményű, és ami a jeget is kiválóan aprítja. Millió ételt-italt készíthetünk vele a hideg krémlevestől, a smoothie-ig, egyéb jeges italokig, ráadásul a receptek túlnyomó többsége mindössze pár perces munkát jelent.

Tudtátok, hogy Ázsiában jégkásával hűtik magukat az emberek, a tetején gyümölcssziruppal? A dolog menete nagyon egyszerű, daráljuk le a jégkockákat, majd locsoljuk meg a pohárban házi szörppel. Maki Séf szerint ennek egyik variációja, amikor az elkészített szörpöt betesszük a fagyasztóba (akár jégkockatartóban, hogy hamarabb megfagyjon és könnyebb legyen vele dolgozni), majd addig daráljuk, amíg kásás nem lesz az állaga. Darálás közben nem árt, ha még egy kis szörpöt öntünk hozzá, mert így nemcsak a gép fog könnyebben dolgozni, hanem az íze is intenzívebb lesz. És ha még ez is kevés lenne az igazi élvezetekhez, tegyünk hozzá a szörp ízével harmonizáló gyümölcsöt. Kinézetre valami ilyesmi lesz a végeredmény.: jégkása smoothie kánikula zizi kalandjai

(Forrás: Wikipédia)

Ami pedig a smoothie-k széles skáláját illeti, az alábbi smoothie Zizi kalandjai szerzőjének egyik nagy kedvence. 

Hűsítő őszibarack smoothie

Hozzávalók 2 főre:
– 5 db közepes őszibarack, kimagozva és szeletekre vágva
– 1 és 1/2 bögre rizstej vagy mandulatej
– 2 evőkanál chia mag 
- 1 evőkanál extraszűz kókuszolaj, olvasztva
– 2 kis csipet fahéj
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

jégkása smoothie kánikula zizi kalandjai

Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót a turmixgépbe és pépesítsük simára néhány perc alatt. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá egy kis rizstejet. Nyugodtan adjunk hozzá jégkockát, akár még turmixolás közben.

 

 

Ha minden hónaphoz egy ikonikus gyümölcsöt kéne rendelnünk, augusztus egyértelműen görögdinnye. És ilyenkor már nem is vágyunk semi másra, csak legyen sok friss gyümölcs, frissítő hideg ital és fagylalt. A görögdinnye granita egyszerre fagylalt, lédús gyümölcs és hűsítő ital.

Az idei nyár időjárása igen változatos: volt már forró, perzselő napsütés, majd hirtelen jött nyári zápor vagy kellemes hűvös szeles nap. A nyár hátralevő része is biztosan hoz még meleg napokat. Bármi is legyen, fagylalt nélkül nem múlhat el nyár! Egyre több kiváló kézműves fagylaltozó nyílik országszerte, azonban megkockáztatjuk, hogy egy házilag elkészített jégkrém is lehet ugyanolyan különleges. Csokorba gyűjtöttük nektek a jeges édességek minden fajtáját, sok-sok ínycsiklandó, különleges vagy éppen klasszikus recepttel tűzdelve.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog