A csirkehús egyszerűségében az a jó, hogy rendkívül jól tud egyéb alapanyagokkal együttműködni. A szezonnak megfelelően ezerféle módon variálhatjuk. Mi most vidám augusztusi színekkel, mediterrán ízekkel ágyaztunk meg neki, és egy görög citromos-rozmaringos sült krumplival osztotta meg a sütőt és a tényérunkat. Hétvégi nagy ebédnek (is) jó lesz.
A tárkony a francia és az erdélyi konyha egyik sokat használt fűszere, savanykás, tejfölös ételek kiegészítője. Métatlanul száműztük ragulevesekbe, pedig hagyhatnánk komolyabb szerepekben is kibontakozni. Friss, különlegesen fűszeres íze ugyanis nagyon jól passzol halakhoz és szárnyasokhoz, tojásételekhez, zöldségek közül pedig szinte mindenhez. Mi most üde, kora nyári ízeket csalogattunk elő segítségével, citromos-tárkonyos csirke, és egy friss, paradicsomos újburgonya saláta formájában.