Az évnek ebben a szakában roskadoznak a piacok és boltok polcai a különböző színű, formájú és fajtájú sütőtökök alatt. A sütőtökfajtákhoz előző cikkünkben kaphattatok egy kalauzt, most pedig egy húsmentes, őszies ízekben pompázó receptet hozott nektünk szerzőnk, Nagy Zita (Zizi kalandjai). Ez a töltött sütőtök tele van minden finomsággal, amit az ősz kínálhat: erdei gomba, dió, aszalt paradicsom, na és a fűszerek: rozmaring, chili, koriander...
Miklós Mihály a Marmorstein Pékség tulajdonosa és egyben pékje népszerű, teltházas órákat tart a Makifood Főzőiskolában. Mindig finomságok kerülnek ki a sütőből és a hallgatók lelkesen távoznak az óráiról megfogadva, hogy ezután ők is sütnek kenyeret és pékárut otthon. A résztvevők kérésére elhoztuk nektek is Misi kalács receptjét, próbáljátok ki, nagyon finom!
A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október 7-én) a Restaurant Day Budapest szervezői. Ennek apropóján (is) szerzőnk, Nagy Zita beszélgetett a szervező lányokkal, akik ma este Chef Maki mellett az est házigazdái lesznek.
Rönky Balázs, a termelőtől.hu megálmodója. Projektjének célja, üzenete közel áll filozófiánkhoz, ezért szeretnénk, hogy minél többen megismerjétek a bevásárlásnak azon "alternatív" módját, amelyet ő képvisel. Az interjúnak további aktualitást ad, hogy hamarosan az őszi "évad" első Húsmentes Hétfői Vacsoraklubjának vendége is Balázs lesz.
Sokan ízetlen párolt zöldségekre és unalmas salátákra asszociálnak ha a vegetáriánus étrend kerül szóba. Ezt a tévhitet Húsmentes Hétfői receptsorozatunkkal már igyekeztünk lerombolni (itt böngészhettek izgalmas húsmentes receptjeink között). De mégis kik azok a vegánok, flexiteriánusok lakto-, ovo- és mindenféle vegetáriánusok, és mit esznek? Vegetáriánus szerzőnk rendet tesz a fogalmak között.