Ha meguntad a szokásos salátákat, úgyis mint görögsaláta, vagy mozarella caprese, itt van egy különleges recept, vacsorára, vagy akár ebédre. Kombinálhatod grillezett húsokkal, halakkal, de önmagában is igen tápláló fogást kapsz!
Lollo saláta mazsolás-capribogyós öntettel és kandírozott dióval
A saláta hozzávalói:
- 1 kisebb fej lollo saláta, megmosva és megszárítva, falatnyi darabokra tépkedve
- 1/2 piros pritaminpaprika, vékonyra szeletelve
- 2 főtt keménytojás, vékonyra szeletelve
Elkészítés:
Keverjük össze a salátát és a paprikát, majd mixeljük össze őket a mazsolás dresszinggel. Tálaljuk a vékony szeletekre vágott keménytojással, majd szórjuk meg a kandírozott dióval.
Az öntet hozzávalói:
- 1/4 csésze mazsola (vízben áztatva, amíg megpuhul)
- 3-4 evőkanál capribogyó
- 2 teáskanál mustár
- 1 evőkanál vörösborecet
- extra szűz olívaolaj
- só és bors
Elkészítés:
Helyezzük a mazsolát, a kapribogyót, a mustárt és az ecetet a turmixgépbe, és keverjük őket alaposan össze addig, amíg sima keveréket nem kapunk. Ezután nagyon lassan permetezzünk hozzá az olívaolajat, és turmixoljuk tovább, hogy a keverék sima egyveleget kapjon. Adjunk hozzá sót és borsot, ha szükséges.
A kandírozott dió összetevői:
- 1/2 csésze dió
- 1 teáskanál rizsszirup
- egy csipet só és cayenne bors
Elkészítés:
Keverjük össze a diót a rizssziruppal, a sóval és a cayenne borssal. Pirítsuk meg őket 180 fokos sütőben egy lapos, alufóliával beborított tepsin, amíg karamellizálódnak. Hűtsük ki teljesen és tálaljuk a lollo salátával.