AJÁNLÓ
 
11:50
2015. 07. 10.
Talán egy kicsit nehéz étel, tekintettel a melegre. A jövő hétre viszont érdemes feltankolni...
A bejegyzés folyatódik
 
11:50
2015. 07. 10.
A pizzáról a legtöbb embernek a sajt, paradicsomszósz és sonka jut az eszébe, pedig a feltéteknek...
A bejegyzés folyatódik
 
11:50
2015. 07. 10.
Azt hiszem, hogy minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez egy csodás cannellonirecept"...
A bejegyzés folyatódik
 
11:50
2015. 07. 10.
Ismerős helyzet: a hűtőben még ott vannak a húsvéti lakoma maradékai, de már senkinek sincs...
A bejegyzés folyatódik
 
11:50
2015. 07. 10.
Sokan vonakodva állnak neki a kalács elkészítésének, vagy nem is állnak neki egyáltalán, mondván,...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Egzotikus sült hal

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a hal mennyire jó alternatíva a nehéz, zsíros ételekkel szemben (és nemcsak nyáron). Az omega 3-zsírsavak áldásos hatásairól korábban már írtunk, a lényeg, hogy az alapvető zsírsavakhoz tartoznak, nélkülözhetetlenek az egészséghez, vagyis a szervezetünknek mindenképp hozzá kell jutnia ezekhez, mivel nem képes őket előállítani.

Nemcsak az agyi működésre és a hangulatra vannak pozitív hatással, csökkentik a szívbetegségek kialakulásának esélyét, csökkentik a magas vérnyomást és segítenek megőrizni az erek rugalmasságát.

A tengeri halak általában kitűnő omega-3 forrásnak számítanak. Többféle izgalmas ízvilágot érdemes kipróbálni, amíg megtaláljuk az igazit. Ez a recept a portugál gasztronómiai kultúrát alaposan ismerő Selectfood blog szerzőjétől származik.

Egzotikus sült hal

 

Hozzávalók:
kb. 1 kg tengeri haltörzs/ filé vagy szelet
1-2 db kókuszdió belseje vagy 1 konzerv kókusztej
1 db kis vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek reszelt gyömbér
1-2 szár friss (vagy 1-2ek szárított) ázsiai citromfű, felaprítva
1 db csípős chili felaprítva
1 kk frissen őrölt fekete bors
1 ek kurkuma
tengeri só


Elkészítése:

1) A halat fektessük egy hőálló tálba.

2) A hagymát szeleteljük fel nagyon vékony karikákra, a fokhagymákat lapítsuk össze, majd keverjük jól el az összes hozzávalóval.

3) Öntsük rá a halra és pácoljuk benne 20 percig.

4) 180º-os sütőben, lefedés nélkül, kb. 20 perc alatt (attól függően, hogy milyen halat készítünk) süssük készre.


Ha ezek után szeretnétek feltölteni halakkal a hűtőt, olvassátok el a megbízható halasokkal és a halvásárlással kapcsolatos posztjainkat!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog