A grillezés a világ egyik legklasszabb nyári programja, főként, ha az ember veszi a bátorságot, és szakít az előre legyártott, hagyományos fűszersókkal. Maki Séf alábbi receptje azoknak szól, akik unják már a régi ízeket, szeretik a fehérbort, és szívesen bíbelődnek legalább néhány percet a páccal sütés előtt.
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé félbe vágva
- 4 evőkanál olíva olaj
- 2 fej fokhagyma pürésítve
- 1 friss kakukkfűág
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál száraz fehérbor
- só és bors
Elkészítés:
Keverd össze az olajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a citromlevet és a bort egy lapos tepsiben. Tegyél minden csirkemellszeletet 2 fólia közé. Egy klopfolóval klopfold a hússzeleteket nagyon vékonyra. Helyezd a szeleteket a tepsibe és vond be a őket a szósszal. Halmozd a szeleteket egymás tetejére, csomagold őket fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Ezután süsd meg a hússzeleteket forró grillen nagyjából egy perc alatt, míg mindkét oldaluk átsül. Tálald a következő salátával.
Rukkola saláta kapribogyóval
Hozzávalók:
- 1 csésze friss rukkola
- 1/2 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál kapribogyó, feldarabolva
- 1 evőkanál puha mazsola, feldarabolva
- egy kisebb citrom felének a leve
- olívaolaj
- só és bors
Elkészítés:
Öntsd a citromlevet és a sót a hagymára, majd keverd össze őket. Hagyd állni nagyjából 10 percig. Keverd a hagymához a többi hozzávalót, hogy dresszinget kapj, majd mixeld össze az egészet a rukkolával.