Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Raj Ráchellel készített interjúnkban bepillantást nyerhettetek egy kelet-európai kóser konyha kulisszái mögé. Most pedig egy hagyományos, szombati étel, a gefillte fis (töltött hal) receptjét hozta el nektek Ráchel saját verziójában - lazaccal, naranccsal, mandulával.


Talán a világon nincs még egy olyan konyha, ami annyi szertartást és szigorú előírást tartalmazna, mint a kóser konyha. Mély vallási eszméken alapuló, több évszázados múltat őrző és bemutató konyha ez, melynek legfontosabb elemei a Bibliához nyúlnak vissza. Szabályai kívülállóként bonyolultnak, misztikusnak tűnnek. Raj Ráchel segítségével most kicsit betekinthetünk a kóser konyha kulisszái mögé.


A lecsókészítésre valószínüleg mindenkinek megvan a saját megfellebbezhetetlen receptje, hagyma- és paprikavágási módszere, ízesítési szokásai. A jó lecsó alapja természetesen a jó minőségű hagymán, az ízes paprikán, napon érett paradicsomon múlik legfőképpen, ezekből pedig szerencsére bőven válogathatunk most a piacokon. Talán pont ezen összetevők kézenfekvő elérhetőségén múlik, hogy a lecsóféléknek annyi változata létezik a mediterrán, az észak-afrikai és a közel-keleti konyhákban. Mindegyik tájegység hozzáteszi a maga jellegzetességeit, fűszereit. Vonatkoztassatok el és fűszerezzetek bátran ti is!


12
»

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog