Nem sült át, nem főtt meg rendesen? Túl sós, vagy nem elég ízletes? Az alapanyagok nem a receptben leírtak szerint "viselkednek"? Gyakran követünk el olyan hibákat a hozzávalók előkészítése és főzés közben, amelyek hazavágják az egész fáradozást. Folytatjuk a leggyakoribb konyhai hibákat bemutató sorozatot.
Az alapanyagok a hűtőből egyenesen a serpenyőbe kerülnek
Ha a húst hidegen használjuk fel a sütéshez, előfordulhat, hogy nem fő/sül meg megfelelően. Kívül megpirul, belül viszont nem sül át rendesen. Miután kivesszük a hűtőből, várjunk egy keveset, és csak utána használjuk fel. Ugyanez a tojásra is igaz: ha süteményt készítünk, 15 percig pihentessük a felhasználás előtt.
Nem vágjuk a megfelelő méretűre a hozzávalókat
Túl zsíros, túl száraz, ízetlen, túl sós, nem elég ropogós, olyan, mint egy nagy massza, soroljuk még? Sokféle hibát követünk el főzés közben, és mivel az okokra magunktól általában nem jövünk rá, a hibák többségébe újra belefutunk. Ebben segít most két profi séf: Maki Stevenson és Alexander Dean, akik összeszedték a legtipikusabb bénázásainkat.
1. Hideg olajba tesszük az alapanyagokat
A főzés akkor kezdődik, amikor beleteszed az alapanyagokat az olajba. A hideg olajban minden teleszívja magát zsiradékkal. Általában mindent - zöldségeket, húst, minden egyebet legalább közepesen meleg hőmérsékletű olajba dobjunk bele!
Forrás: Flickr - Robert Couse-Baker