Még nincs december, de már itt az igazi tél, leesett az első hó, és advent első hétvégéje is elérkezett. Karácsonyi cikksorozatunk első részében szerzőnk, Szabó Noémi (Mandula Sarok blog) két forró, fűszeres ital - egy klasszikus forralt bor és egy különleges, fűszeres puncs - receptjét hozta el nektek. Szó lesz grogról, negusról, krampampuliról és fűszeres borokról is. A fűszerek, melyeket a forraltborkészítéshez használunk (gyömbér, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, stb.), az indiai ayurveda orvoslás szerint "melengető hatásúak". Melegítsétek fel magatokat fűszeres italokkal!
Kezdődik az iskola, törhetjük a fejünket, mit egyen a gyerek az uzsonnaszünetben - feltéve, ha nem akarjuk az iskolai büfékre bízni a választást. Jobban járunk egészségileg és anyagilag is, ha magunk készítjük össze a kis csomagokat, saját gyermekünk igényének megfelelően. A szempontjaink: legyen egészséges, könnyen elkészíthető, könnyen csomagolható és fogyasztható, hűtő nélkül is eltartható.
Főzni pedig muszáj. Akkor is, ha ezer kis ördög pörög otthon a konyhában - vagy ha egy-két apróság ugyanezt a hatást éri el. Arról nem is beszélve, hogy gyakran ezeknek a csöppségeknek az etetése jelenti a legnagyobb gondot egy anya számára, a túl zöld és túl kerek borsó által okozott sokkhatás vagy éppen az üres tészta diétájuk miatt. Tehát mit lehet csinálni ebben a helyzetben? Főzzünk együtt a gyerekkel!