Legutóbb glutén- és laktózmentes répatortát készítettünk, most pedig tovább döntögetjük a tabukat, és egy alapvetően tejes, cukros, lisztes, tojásos édességet elkészítünk teljesen allergénmentesen, mindenki számára fogyasztható verzióban!
Tél végi depresszió, sóhajtozás, fejfájás, frontérzékenység, kimerültség... a tavaszi fáradtság ismerős tünetei, melyek hátterében a legtöbbször az áll, hogy a tél folyamán a kevés mozgás és az elfogyasztott sok nehéz étel miatt megreked bennünk az energia, testünkben blokádok keletkeznek. Szerzőnk, Farkas Viktória, az Étel ital, kicsi Vú és a Kicsi Vú 5 elem konyhájának a szerzője a kínai gyógyászat módszereivel (mely a táplálkozást és orvoslást nem különíti el egymástól) segít, hogy legyőzzük a tavaszi fáradtságot és feltöltekezzünk energiával.
Igen, lehet, hogy nehezen hihető, de létezik finom és könnyen elkészíthető sütemény liszt, tej, tojás és cukor nélkül! Az édesség iránti vágy főként a tavaszi-téli időszakban erősödik fel bennünk, amikor viszonylag kevés idénygyümölcs érhető el a piacon. Ezért aztán gyakran abba a hibába eshetünk, hogy süteményekkel próbáljuk kompenzálni ezt az igényt. Most új szerzőnk, Jéger Angéla (Biomisszió blog) édesség receptjét osztjuk meg veletek, melyet minden diétázó vagy allergiás ismerősötök bátran fogyaszthat, de azoknak is ízleni fog, akik a "rendes" süteményekhez szoktak.