Itt a hideg idő, és az iskolai születésnapokra és zsúrokra sem árt rákészülni. No meg a hűvösebb, bevackolós időben is bármikor jól jöhetnek a finom sütemények. Tortamustránk első részében összegyűjtöttük az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hűsítő, gyümölcsös, nyári tortákat. Most pedig tömör gyönyör következik a répa- és csokoládétorták csodálatos világában!
Nem elég baj nekünk, hogy uncia meg cup, ráadásul ezek mást jelentenek az angoloknál, az amerikaiaknál,a kanadaiaknál és az ausztráloknál. Sütéshez viszont elengedhetetlenek a pontos mértékegységek és arányok. Ezért utána járunk, hogy hol mennyi az annyi.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is. A leves mindig hálás téma, és mi magyarok nagyon szeretjük. Ebben a hideg időben pedig még a szokásosnál is jobban esik.
Egyed fiam a főzeléket, ettől nősz nagyra! Ezt a mondatot gyaníthatóan mind hallottuk már. Ugyan a főzelék igazán finom is lehet, a közétkeztetés keményen dolgozik rajta, hogy egy életre megutáljunk minden zöldséget. Hát lehet szeretni valamit, ami így néz ki? Megtanítjuk újra szeretni, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges (ha megfelelően készítjük), és lehet jó is!
Ha bizonytalanok vagyunk még a konyhában, kísérletezésre jó terep a tésztafőzés. Sokféle formája létezik, és sokféle ízesítéssel elkészíthető. Egy dolgos hétköznap este tökéletes megoldás, mert csak feltesszük a vizet, s mire a tészta megfő, a szósz is elkészül és tálalhatunk.