Maki Stevenson séf, a Makifood Főzőiskola alapító oktatója adott nekünk tippeket a menü megtervezéséhez és a last minute megoldásokhoz. Egy részüket még most sem késő megfontolni.
Vásároljunk részletekben, folyamatosan!
Ha megoldható, ne várjunk az utolsó pillanatig! (Persze midig lesz olyan, hogy valamit sos kell beszerezni...) Maki apránként, az ünnepi sütés-főzés előtti napig intézi a bevásárlást, mindig vesz egy-két eltartható tételt, amikor lehetősége van rá. Persze ehhez az első lépés az, hogy először kiürítjük és feldolgozzuk a mélyhűtő tartalmát, hogy legyen hely a karácsony ételek hozzávalóinak és majd a maradékoknak, amiket újra lehet hasznosítani az ünnepek után.
Segítsük a termelőket!
Maki leginkább piacokon és delikátboltokban vásárol, és gyakran rendel alapanyagokat vidéki gazdáktól és termelőktől. "Ez kis plusz bevétel a helyieknek az ünnepekre. Az idén egy Eger melletti faluból, egy nénitől rendeltem kacsát, és innen szerzem be a tojásokat, a diót és a mézet is a karácsonyi sütikhez."