Egyre többen iktatnak ki az étrendjükből a környezetünkben bizonyos ételeket, alapanyagokat - akár allergia, ételintolerancia, akár egyéb okok miatt (pl. vegetáriánus, vegán, paleo táplálkozás). Múlt héten írtunk a tojás és gluténmentes táplálkozásról, és receptekkel bizonyítottuk (mint pl. ez a csodaszép tej, tojás és gluténmentes répatorta), hogy csak egy kis kreativitás kérdése, hogy kedvezzünk speciális diétán levő ismerőseinknek - illetve az egészségünknek is néha. Most Húsmentes Hétfőre egy "mindenmentes" indiai palacsinta receptet hoztunk nektek. Mikor először ettük Keralában (Dél-India) eszünbe nem jutott volna, hogy ebben a csodálatos palacsintában nincsen se glutén (rizslisztből készül), se tej (kókuszkrém van a tésztájában), se tojás. Elképesztően finom...
Téli vitaminforrásaink c. cikksorozatunkban legutóbb a gyökérzöldségekről írtunk (sárgarépa, fehérrépa, zeller), melyeket ritkán hagyunk egy-egy étel főszereplőjeként önállóan is érvényesülni. Így Húsmentes Hétfői receptként most egy egyszerű, gyors, különlegesen fűszerezett vitaminbomba répakrémlevest hoztunk nektek.