Nem véletlenül indítottuk Húsmentes Hétfői recept- és vacsorasorozatunkat a 100fokon, illetve a Makifood Főzősikolában. A vegetáriánus konyháról a legtöbb embernek még mindig nagyon unalmas és ízetlen ételek jutnak eszébe: rántott sajt, rántott gomba, esetleg valami zöldsaláta. Pedig ha körülnézünk a piacon, a zöldségekből és gyümölcsökből sokkal szélesebb - a szívárvány minden színében pompázó - választék áll rendelkezésükre mint a húsfélékből, mégsem tanultuk meg őket kreatívan használni. Mit jelent tehát az "új vegetáriánus" konyha? Chef Makival beszélgetünk erről, aki egy Japánban tradicionális, "új vegetáriánus" étel receptjét is elhozta.
A 100fok és a Makifood Főzőiskola csapata hétfőn Bécsbe látogatt Chef Makival, hogy végigjárjuk Maki kedvenc alapanyag-beszerzőhelyeit és a helyeket, ahová ő is szívesen beül, mikor Bécsben jár. Bécsi kávé helyett habos matchát ittunk cseresznyevirágos-zöldteás gőzgombóccal, és az is kiderült, hogy egy 5 négyzetméteres kis sushibárban adják állítólag "Közép-Európa legjobb sushiját". Nem klasszikus bécsi gasztroélmények következnek!