Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A legtöbben igen sok időt töltünk a konyhában, különösen a hétvégéken. Akár bevalljuk, akár nem, nincs annál frusztrálóbb érzés, mint amikor folyton a saját rendetlenségünkbe botlunk, amikor nem találunk semmit, a szívünk mélyén pedig tudjuk, hogy ideje lenne kidobálni végre ezt-azt…

Amikor aztán nekiveselkedünk a Nagy Rendrakásnak, az ideális állapot mindössze néhány hétig tart. Biztos, hogy csak a mi rendetlenségünk ennek az oka? Vagy lehet, hogy a kitalált rendszerrel van a baj?

Halász Ágnes, a Rendrakók projekt ötletgazdája egy ideje azzal foglalkozik, hogy mások otthonában rendet rak. (Természetesen szigorú együttműködésben a házigazdával.) Mivel az a hír járta, hogy a kedvenc helyszíne a konyha és a kamra, megkértük, mondja el ötleteit, arról, milyen az a rendszer, amit hosszútávon is fent lehet tartani. rend konyha spájz

​1. Ha kicsi a konyha és kevés a hely, körülbelül 3000Ft-os, méretre vágott polccal a mobil sütőt megemelem: alatta lesz hely a tárolásra, előtte pedig kényelmes tér munkálkodni a finomságokon. Másik előnye, hogy a hőhatás mellől elkerültek az élelmiszerek. 

2. Alapvető, mégis elfelejtjük néha, hogy a teákat érdemes úgy elhelyezni, hogy a dobozuknak az a fele mutasson kifelé, amin egyértelműen látszik, mi a tartalma. A hasonló hatású, ízű teák maradék filtereit ideje közös dobozba rakni, nem foglal el a sok doboz annyi helyet.
 

3. A kamrában az összetartozó élelmiszerek kerüljenek egy helyre. Levesporok, fűszerek, konzervek, lekvárok, sós nassolnivalók és édességek. Vásároljunk tárolókat, ha ezekből nincs elég! Dobozok, kosarak, esetleg plusz polcok, így lesz rendhatás azok után, hogy a különböző élelmiszerek külön helyre kerültek! 

4. Amiből sok van (vaníliás cukor, sütőpor), azokat a dobozon belül egy csipesszel fogjuk össze, így nincs szanaszét a dobozban. 

rend konyha spájz

5. Ha a szárítón vagy mosogatógépben szisztematikusan helyezzük el a dolgokat, könnyen és gyorsan lehet majd a helyükre pakolni őket. Nem tart tovább, ugyanakkor a kipakolást lerövidíti. 

6. A fiókoknál hasonló a helyzet, mint a polcokon, lehet, hogy szükségünk lesz egy plusz tárolóra bennük, például egy plusz evőeszköztartóra. Ha pontosan minden a helyére kerül, legközelebb nem is tudjuk majd máshova tenni a dolgokat, mint vissza oda, ahova való. 

rend konyha spájz

7. Gondoljuk végig, mik azok, amiket ritkán használunk, ezeket tegyük a polcokon hátulra, illetve a stabilabb eszközöknek a magasabb polcokon van a helyük.  

8. A hűtőben is sokkal könnyebb rendet tartani, ha dobozokba szelektáljuk az ételeket!  

rend konyha spájz9. A reggelikor használatos élelmiszerek (vaj, dzsem, sajt, stb) mehetnek egy tálcára, így reggel mindössze egyetlen mozdulattal ki lehet venni mindent, ami kell. 

10. Utálatos feladat, de a műanyag dobozokat méretük szerint tegyük egymásba, így sokkal kevesebb helyet foglalnak el. Azokat, amiknek nincs meg a teteje, használhatjuk tárolásra, de ezek ne maradjanak a többi között!

 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog