Az Olaszországból származó biscotti sokak kedvence, nem véletlenül. A kekszekhez közel álló, házi teasütemény remek párosítás az édes borokkal, nemcsak a kávéhoz, teához passzol, ahogy mi gondolnánk. Egyszerű elkészíteni, még könnyebb variálni az ízeket benne, ráadásul sokáig eltartható. Ötletek kezdőknek.
(Forrás: Flickr.com)
Fügés biscotti
Hozzávalók:
- 2,5 csésze bio finomliszt
- 1 csésze rapadura (finomítatlan nádcukor)
- fél csésze (sótlan) teavaj
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csésze aszalt füge, durvára vágva
- 3 nagyobb házi tojás
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze a tojást, a rapadurát és a citromhéjat. Add hozzá a lisztet, és kezdd el gyúrni a tésztát. Ezután add hozzá a vajat is, és így gyúrd tovább. Keverd a fügét is a tésztához. Formálj nagyobb hasábokat belőle és tedd a sütőbe 5-10 percig. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel a tésztát ujjnyi vastag csíkokra, és tedd vissza még 5 percre a sütőbe.
Változatok: füge helyett használhatsz durvára vágott mandulát, vagy aszalt vörösáfonyát, vagy akár a kettőt együtt is.