Egy héttel az ünnepek előtt még bizonyára többségünknek fejtörést okoz néhány ajándék beszerzése. Miért ne adnánk valami személyes, könnyen elkészíthető meglepetést a szeretteinknek? Ez az almalekvár nem tartalmaz cukrot, íze pedig tökéletesen passzol van az ünnepek hangulatához. Kiválóan használható sültekhez, vagy édes palacsintákra kenve.
Almalekvár
Forrás: Flickr.com - O Nosso Casamento
Hozzávalók:
- 1.2-1.5 kg bármilyen ropogós húsú alma
- 1 teáskanál fahéj
- néhány csipet őrölt szegfűszeg
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- néhány csipet kardamom
- negyed csésze víz
Elkészítése:
Tedd az összetevőket egy edénybe, forrald fel, majd vedd takarékra a hőmérsékletet. Helyezz rá egy fedőt, de ne fedd le a lábost teljesen, hadd távozzon a gőz. Időnként keverd meg, nehogy leégjen. Amikor az almák puhák, öntsd le a levét, és turmixold össze a lábosban. Használj botmixert. Tedd vissza a fedőt, és főzd bő 1,5 óráig tovább, alacsony hőmérsékleten, egészen addig, amíg a püré egészen sűrű nem lesz. Időnként keverd meg! Körülbelül 1,5 óra alatt készül el.