Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Melyek azok az ételek és italok melyek valóban képesek szervezetünket hűteni, hidratálni, hőségérzetünket csökkenteni? Az egyik legfontosabb kérdés 35 fok felett. Chef Maki, a Makifood Főzőiskola alapítója és tanára, a 100fok blog szakmai mentora osztotta meg velünk tanácsait, hogy sikeresen vegyük fel a harcot a kánikulával.



1. Együnk minél több zöld színű zöldséget! 
Például salátákat, leveles zöldségeket. Ezek segítenek a szervezetünk tisztításában és hűtésében.

2. Együnk tengeri algát!
Ez az egyik legjobb hűtő és nedvesítő energiájú étel. Például adjunk
wakame-t (kapható ázsiai üzletekben, piacokon) a salátánkhoz vagy pirított zöldségeinkhez. Készítsünk arame és hijiki (tengeri algák) salátákat.

3. Hűtsük szervezetünket minél több citrommal és mentával!
Ezekkel ízesítsük  a saláta önteteket, halételeket, különböző salátákat, a vizet.

4. Hidratáljunk kókuszvízzel!
Természetes frissítő ital, könnyen emészthető cukrot és szénhidrátot tartalmaz elektrolit formájában. Kiválóan oltja a szomjat és pótolja az elveszett tápanyagokat a megerőltető testmozgás után.

5. Együnk halat és hüvelyeseket! 
Fehér húsú halakat és könnyebb hüvelyeseket, például lencsét, szóját- és limababot. Remek hűtő fehérjeforrások.

6. Kerüljük az alkohol és kávé fogyasztását!
Legalábbis napi szinten. Nem árt tudni, hogy mindkettő dehidratálja és felmelegíti a szervezetünket. Igyunk helyettük zöld- vagy gyógynövény teákat, citromos vizet.
 



 

12
»

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog