AJÁNLÓ
 
10:37
2016. 01. 29.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2016. 01. 29.
Egy igazi téli fogás következik, ami újévi szerencsét hozó ételnek is beillik. És ami...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2016. 01. 29.
A csicsóka, vagy jeruzsálemi articsóka fontos téli tápanyagforrás. Rosttartalma kb. ötször nagyobb,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2016. 01. 29.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
10:37
2016. 01. 29.
Itt a spárgaszezon! Korábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a spárgáról: hogyan vásároljunk,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Krémleveseket elkészíteni a világ legegyszerűbb dolga. Feltéve, ha a recept jó, ha az hozzávalók harmonikus ízt kinálnak. Colors in the Kitchen pasztinákból, körtéből és krémsajtból készített egy levest, amiben ugyan nem szerepel semmilyen hús, mégis laktató étel.

Körtés pasztinákkrémleves krémsajttal

leves körte pasztinák téli ételHozzávalók (4-6 adaghoz):

- 3 közepes pasztinák (kb. 400 g, megtisztítva 300 g)
- 800-900 ml zöldségalaplé
- 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, lereszelve
- 1 kisebb érett, édes körte, kisebb kockákra vágva
- 1 tk. só
- 2 púpozott ek. krémsajt (pl. Cserpes, Philadelphia)
- 1/4 kezeletlen citrom reszelt héja
- tálaláshoz pirított dió, körte, diós kovászos rozskenyér, esetleg dióolaj.

(Megjegyzés: Vigyázat, a pasztinák (vagy paszternák) nem azonos a fehérrépával. Az íze is más, valamivel édesebb, mint a fehérrépa. Kiváló téli csemege, többek között magas vitamin-és rosttartalma miatt. Érdemes a legnagyobbak helyett a közepes méretűeket beszerezni, azok ritkábban fásak. Kerüljük a foltos külsejű zöldségeket.)

ELkészítés:

A zöldségeket és a körtét meghámozzuk, megmossuk és apróbb darabokra vágjuk. Egy közepes lábosba tesszük, egyszerre az összeset. Sózzuk, majd felöntjük az alaplével. Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Turmixolás előtt érdemes a folyadékból egy keveset kivenni és inkább utána eldönteni kell-e még hozzá (attól függően sűrűbben vagy hígabban szeretjük a krémlevest). Hozzáadjuk a krémsajtot és a citromhéjat is. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges még sózzuk, illetve beállítjuk a sűrűségét megfelelő zöldségalaplével. Forrón tálaljuk, serpenyőben pirított dióval, néhány friss körteszelettel és kenyérrel. A végén meglocsolhatjuk dióolajjal is. 

 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog