Makitól, a Makifood Főzőiskola séfjétől. Arra az esetre, ha unod a megszokott joghurt-fokhagyma, vagy olívaolaj-bazsalikom kombót...
1. Salátaöntet hagymából
- 1/2 fej vöröshagyma, apróra reszelve
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 evőkanál tengeri só
A hozzávalókat keverd jól össze. Ez az öntet gyakorlatilag bármihez remekül megy, Maki egyik kedvenc zöldsége hozzá a paradicsom. Vágj fel két érett paradicsomot fél centis darabokra, majd öntsd nyakon az öntettel!
2. A leggyorsabb salátaöntet
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál tej
A hozzávalókat ismét keverd jól össze. A legjobban tenger gyümölcsei salátához passzol. Ehhez tépj jégsalátát apró darabokra, keverd össze uborkaszeletekkel, vagy karikákkal, kissé sózd meg, majd tegyél a tetejére főtt rákokat. Ha kész, mehet rá az öntet, majd irány a hűtő!
2. Salátaöntet répából
- 5 centiméteres répadarab, meghámozva, felszeletelve
- 1/2 citrom leve
- 1/3 csésze fehér borecet (5,5 teáskanálnyi)
- 2/3 csésze szőlőmagolaj (11 teáskanálnyi)
- Ízlés szerint tengeri só és frissen őrölt feketebors
Helyezd az összes hozzávalót robotgépbe, és keverd őket alaposan össze. Mindenféle zöldsalátához remekül passzol.
Az emúlt évek legjobb 100 fok saláta recepjeit itt találod!