AJÁNLÓ
 
09:52
2015. 05. 18.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:52
2015. 05. 18.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
09:52
2015. 05. 18.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
09:52
2015. 05. 18.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
09:52
2015. 05. 18.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

„A hamisítatlan  olasz pizzának több titka is van, az egyik a szósz, benne a paradicsom, a friss fűszerek, az extra szűz olívaolaj - szinte minden fázisban egy löttyintésnyi - és a legfőbb titkos hozzávaló: az IDŐ. Rászánjuk? Érdemes. Kipróbáltam. Működött." - írja Zöld Múzsa bloggerünk. 

„Ha már beletettem a legdrágább kincsünket, az IDŐT (a hétvéginemrohanóst, napsütésesmadárcsicsergőset), kipróbáltam a rákenhető szószt három színben-ízben."

1.    A zöld pasta-pesto készülhet bazsalikomból, de érdemes kísérletezni más zöldekkel is (reteklevél, rukkola, petrezselyem, satöbbi)

-    2 marék friss rukkola
-    5 dkg mandula vagy fenyőmag
-    2 gerezd fokhagyma
-    5 dkg friss parmezán vagy pecorino
-    2 dl extra szűz olívaolaj
-    só

Elkészítés:
A rukkolát apróra vágjuk, a fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és késes aprítóban finomra daráljuk. Összedolgozzuk az aprított rukkolát, a ledarált fenyőmagot, az összezúzott fokhagymát, az apróra reszelt parmezánt és az olajat. Ízlés szerint sózzuk. Ha üvegbe töltjük, akkor öntsünk még a tetejére annyi extra szűz olívaolajat, hogy légmentesen lezárja (így tovább eláll).

2.    A fehér szósz alapja nem más, mint a franciáktól ismert besamel bazsalikommal és oreganoval turbózva. 
-    1 ek. teavaj (lehet sózott is)
-    1 ek. liszt
-    2,5 dl zsíros tej (2,8%-os)
-    só, bors, oregano és bazsalikom (lehetőleg friss)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk és közben a vajat olvasszuk fel és a lisztet szórjuk rá. Kavarjunk rajta párat, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a forró tejet és főzzük sűrű mártássá. Fűszerezzük. Spenót, spárga, sonka illik hozzá feltétként.

3. A piros paszírozott paradicsomból készül, kicsi hagymás-magyaros beütéssel.
-    egy fej vöröshagyma vagy főzőhagyma
-    3 gerezd fokhagyma
-    0,5 liter passzírozott paradicsom (sűrített paradicsom)
-    olívaolaj
-    só, pici cukor, oregano, bazsalikom


Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd beletesszük a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, fűszerezzük és kb. 10 percig főzzük. Ha többet készítünk, mint amennyi az aktuális pizzánkra elhasználunk, a maradékot steril üvegbe töltve pár hétig felhasználhatjuk a hűtőből. 

A piros pizzára mozzarellát morzsoltam, a fehér spenótcsíkokat és spárgasípokat érdemelt, míg a zöld némi plusz parmezán reszelést. A kelesztési idővel nem spóroltam és a sodrófát is jól eldugtam, a sütőt a maximumra csavartam. A feltéteket igyekeztem minimálra venni, a szószok így jobban érvényesülhettek, az ízlelőbimbók megtapasztalhatták annak az örökérvényű axiómának az igazságát pizza nyelvre fordítva, miszerint „a kevesebb néha több”.

 




100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog