Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi forgatagot, vagy eleve úgy döntöttél, idén te magad készíted el meglepetéseid egy részét. Most Zizi kalandjai segítségével egészséges trüffel golyókat gyárthatsz, amelyek datolyával vannak édesítve. Mindez nem igényel különösebben sok időt, így akkor is nyugodtan neki állhatsz, ha vendégeket vársz, vagy csak szeretnél valami egészséges édességet nassolni.  

Csokis-mandulás-kókuszos trüffel golyók

Hozzávalók 18 darabhoz:


– 12 db datolya, magjuk eltávolítva
– 100 g mandula, héj nélkül
– 100 g kókuszreszelék
– 2 evőkanál kókuszolaj
– 1 evőkanál kókusztej
– 1 evőkanál víz
– 4 evőkanál kakaópor, cukrozatlan
– 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Mindent tegyünk egy konyhai robotgépbe és turmixoljuk össze. Száraznak tűnhet elsőre a keverék, de könnyű lesz formázni belőle a golyókat. Forgassuk meg kakaóporban, kókuszreszelékben őket, tegyük bonbon papír kapszlikba és már csomagolhatjuk is. Tartsuk hűtőben fogyasztásig.

 

Kávés-zabpelyhes-csokis trüffel golyók

Hozzávalók 15 darabhoz:

- 15 db datolya, magjuk eltávolítva
– 4 evőkanál zabpehely
– 2 evőkanál kókuszreszelék
– 2 evőkanál kókuszolaj
– 2 teáskanál kávé (frissen főzött)
– 2 evőkanál kakaópor, cukrozatlan
– 1/2 teáskanál őrölt kardamom
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– 1 evőkanál víz

Elkészítés:

Mindent tegyünk egy konyhai robotgépbe és turmixoljuk össze. Formázzunk belőle golyókat, forgassuk meg őket kókuszreszelékben vagy zabpehelyben (apró szemű a jó) és tegyük bonbon papír kapszlikba. Tartsuk hűtőben fogyasztásig.



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog