Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Mi is készülünk már a húsvétra. Előző cikkünkben házilag készíthető gasztro ajándékok, sütemények, kekszek, bonbonok receptjét osztottuk meg veletek, most pedig egy jól bevált ünnepi kalácsreceptet variálunk tovább, és töltünk meg mindenféle jóval. A húsvéti reggeli egyik főszereplője lehet ez a sokféleképpen variálható kalács. De bármelyik hétvégi, ünnepi reggeli alkalmával sikert aratna.

Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként ma egy szezonális, ám mellőzőtt alapanyag felhasználásához adunk nektek tippeket. Azt mindenki tudja, hogy a roppanós, zsenge hónapos retek az egyik legfinomabb tavaszi zöldség. Friss vajaskenyérre halmozva, kevés sóval meghintve és a tavaszi napsütésben lábat lógatva lehet belőle falatozni jóízűen, önfeledten. Azonban azt már jóval kevesebben tudják, hogy reteknek nem csak a gyökere ehető, hanem a levelei is.

Előző cikkünkben bemutattuk a grúz konyha sokszínűségét, most egy tipikus grúz vacsorát tárunk az olvasók elé fogásonként, amit Grúzia középső részén, Imereti régióban kóstoltuk: tápláló, vegetáriánus és isteni finom! Grúz vendéglátónk szerint nem fért hozzá kétség, hogy ott készítik az ország legjobb khacahpuriját.

Cukrász ABC sorozatunkban most egy kis konyhai tudomány következik, hogy megértsük a tésztában és sütőben zajló folyamatokat. Lehet, hogy ha kémia, biológia és fizika óra keretében az iskolában kenyérsütéssel is foglalkoznánk, ezeket az elvonatkoztatott tudományokat sokkal közelebb éreznénk magunkhoz.


Előző cikkünkből mindent megtudhattok az európai és magyar fánkokról, és farsangi hagyományokról. Most pedig egy igazi klasszikus, télűző túrófánk receptet hoztunk nektek, melyet szerzőink fűszeres sziruppal és pikáns chutneyval tettek különlegessé.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog