Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Recept - Menü spárgára

Spárgamindentudó cikkünkből kiderült, hogyan vásároljunk, tároljunk, pucoljunk és főzzünk spárgát. Most pedig egy teljes menüsort állítunk össze nektek a tavasz (és nyárelő) egyik kedvenc zöldségéből. Gondoltátok volna, hogy desszertként is megállja a helyét?


Bizonyára mindenki életében volt már olyan, hogy a barátnő, barát, szomszéd, családtag telefonált, hogy átugrana, de ha már ő jön, hozná magával még a Lajosékat is, és a végén egy kisebb traccspartira elegendő ember jött össze. Mit lehet ilyenkor tenni, főleg, ha hó végével a pénztárcánk is megcsappant már? Vacsora, két-három fogás, 2000 forintból 6 főre, és még nézzen is ki valahogy? És persze legyen olyan finom, hogy megnyalják utána a vendégek minden ujjukat!

Gyorskaja - Mit főzzünk hétköznap?

El vagy úszva a munkában, a tanulásban? Túl sokáig élvezted a kültéri programokat a gyerkőccel? Vagy egyszerűen csak nincs kedved/időd hét közben főzni, mégis kellene valami gyors vacsora vagy ebéd? Íme egy csokor ötlet, mit tudsz összedobni 20 perc alatt, ami egészséges és finom. Lesz itt hús, hal, tészta, saláta - minden ami gyorsan jóleshet.


Alap/Leves

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is. A leves mindig hálás téma, és mi magyarok nagyon szeretjük. Ebben a hideg időben pedig még a szokásosnál is jobban esik.

Minestrone leves, Fotó: Mandulasarok

5678910
»

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog