AJÁNLÓ
 
14:10
2015. 04. 10.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
14:10
2015. 04. 10.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
14:10
2015. 04. 10.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
14:10
2015. 04. 10.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
14:10
2015. 04. 10.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

„Nagy valószínűséggel sokaknak nem mondok újat azzal, hogy a rozmaring és a fokhagyma kombója verhetetlen párosítás báránysültekhez - mondja Selectfood. Ha igazán jó a hús alapanyaga, akkor nem is lehet vele mellényúlni. A mostani báránysültem is ezekre az ízekre épült. Mindezt feldobtam még egy kis reszelt tormával, és mivel találtam már az erdőben néhány medvehagymalevelet, egy finom tavaszi tojássalátát készítettem el vele." 

Hozzávalók a sülthöz:

kiváló minőségű bárányhús egy-egy mellső és hátsó combja 
egy kisebb csokor rozmaring, levélkéi a szárakról letépkedve
egy fél fej fokhagyma gerezdjeire szedve, meghámozva, késsel összelapítva
kb. egy 10 cm-es darab torma lereszelve
frissen tört fehér és fekete bors
tengeri só
olívaolaj

Hozzávalók a tojássalátához:

6 db keményre főtt tojás
néhány levél jégsaláta rusztikusan széttépkedve
1 pohár (150 g) kefír (én egy Almási habart kefírrel készítettem)
egy kisebb csokor medvehagyma finomra aprítva
sóvirág és egy tekerésnyi fehér bors

továbbá:
burgonyapüré (tavalyi burgonyából), vagy ha már akad a piacon, akkor vajban sült apró szemű újburgonya

Elkészítés:

1. Lehetőség szerint a készítést megelőző napon pácoljuk be a húst: kenjük be olívaolajjal, sózzuk s borsozzuk, osszuk el rajta egyenletesen a reszelt tormát, lapított fokhagymát és a rozmaringot. Fedjük be és tegyük a hűtőbe. Ha nincs idő, akkor mehet egyből a sütőbe is, de kevésbé lesz intenzív az íze. Fedjük le alufóliával és süssük puhára 3-4,5 óra alatt, a sütés vége felé már fedetlenül. Időnként locsolgassuk meg a saját levével. 
A hús sütési ideje minden esetben a bárány korától - és persze a sütési hőfoktól - függ.  Én ez alkalommal 5 hónapos állat húsát készítettem, amit 200 °C-on 4 órán keresztül sütöttem.
2. A salátához válasszuk szét a főtt tojások sárgáját és fehérjét. A sárgákat keverjük egy botmixerrel simára a kefirrel együtt, a fehérjéket pedig aprítsuk pici darabokra, majd keverjük össze a jégsalátával és a medvehagymával. Öntsük rá a kefires öntetet, ízesítsük sóval és borssal. Azonnal fogyasztható.

„Azokkal, akik kedvet kaptak a bárányhúshoz, szívesen megosztom a beszerzési forrásomat. Én már évek óta egy bakonycsernyei tenyésztőtől, Lénárt Károlyné Évától, bakonycsernyei tenyésztőtől szerzem be a kiváló minőségű bárány- illetve birkahúsokat. A birkanyája télen-nyáron legelőn van, a téli időszakban a táplálékuk kiegésztéseként a saját termesztésű kukoricából falatoznak, amit vegyszerrel sosem, kizárólag kapával gyomtalanítanak. Nem véletlenül olyan jó minőségű a tőle származó hús."



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog