AJÁNLÓ
 
12:18
2015. 05. 12.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2015. 05. 12.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2015. 05. 12.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2015. 05. 12.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2015. 05. 12.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A legtöbb ember azért megy a piacra, mert friss árut szeretne, mert megbízható forrásból szeretne beszerezni zöldséget, gyümölcsöt, tojást, és mert bízik benne, hogy minden vegyszermentes lesz. Ott aztán elvész a forgatagban, megörül, ha tökéletes színű, állagú, alakú árut lát és boldogan költi a pénzét. Milyen kérdéseket érdemes végiggondolni, hogy ne csapjanak be minket?

1. Honnan felismerhető a boldog tyúkok tojása?

"Például onnan, hogy nem egyforma méretű! A szabadon tartott tyúkok azt esznek, amit akarnak, kényszeretetés nélkül. Ennek következtében mindegyiknek más alakú és méretű lesz a tojása, ami így természetes - mondja Sárdi Dániel, a Makifood Főzőiskola tanára. 

forrás: flickr.com, Bud Ellison

 

2. Miről árulkodik a petrezselyem vágása? 

Ha túlságosan egyenletes, mindegyik szép szabályos, nagy csokrokba van kötve, akkor valószínűleg ipari termesztésről van szó. 

Számos hibát elkövetünk a piaci nagybevásárláskor, holott a szándékunk jó. Ha többet szeretnél tudni a témáról, gyere el a szombati kurzusunkra, amely közös piacozással indul, rengeteg tippel, információval, és persze utána irány a konyha és főzés! 

Az alábbi kérdésekre is választ kapsz:

Honnan tudod, hogy melyik árusnál kell letáborozni? 

Mik azok a zöldségek, főleg gyümölcsök, amiket feltétlenül meg kell kóstolnod?

Miért nem kell mindig bedőlni a tökéletes árunak? 

Mik azok, amiket mindenképp nekünk, magunknak kell kiválogatnunk?

Végül a legeslegfontosabb:

Hogyan szűrjük ki a kamutermelőket?

Részleteket itt találsz!



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog