Mi nem azért használjuk fel a zöld paradicsomot - ahogy a Nagyi tanította -, hogy ne vesszen kárba, hanem vadászunk rá a piacok kistermelői kínálatában. Most Chef Maki mutatja meg egyik kedvenc zöld paradicsomos receptjét.
A csirkehús egyszerűségében az a jó, hogy rendkívül jól tud egyéb alapanyagokkal együttműködni. A szezonnak megfelelően ezerféle módon variálhatjuk. Mi most vidám augusztusi színekkel, mediterrán ízekkel ágyaztunk meg neki, és egy görög citromos-rozmaringos sült krumplival osztotta meg a sütőt és a tényérunkat. Hétvégi nagy ebédnek (is) jó lesz.
A diókrémmel készített ételek, diókrémmel megtöltött zöldségek jellegzetes szereplői a grúz konyhának. Padlizsánt már töltöttünk diókrémmel, most pedig egy igazi nyár végi zöldséget, a kápia paprika töltjük meg egy különleges abház diókrémmel. Tökéletes kánikularecept, sütés-főzés nélkül elkészíthető!
Ha minden hónaphoz egy ikonikus gyümölcsöt kéne rendelnünk, augusztus egyértelműen görögdinnye. És ilyenkor már nem is vágyunk semi másra, csak legyen sok friss gyümölcs, frissítő hideg ital és fagylalt. A görögdinnye granita egyszerre fagylalt, lédús gyümölcs és hűsítő ital.
Előző cikkünkben egy igazi erdélyi nagymama receptet kaptatok a kötelező nyári kedvenc kovászos uborkához. Most pedig tovább fokozva nemzeti kovászosuborka-imádatunkat, főétellé (na jó, kinek hogy: előétellé, levessé) fokozzuk ezt a frissítő nyári finomságot.