Ezúttal Maki egyik különleges receptjét hoztuk el nektek, mivel garnélarák kell hozzá, amit nem fogyaszt mindennap az ember. Cserébe viszont a recept nagyon egyszerű, és előkészületekkel együtt 30 perc alatt összedobható. Különleges, gyors vacsora péntek estére?
Hozzávalók:
- 450-500 g garnélarák, megpucolva és megtisztítva
- 4 evőkanál vodka
- só és bors
- 4 közepes szem krumpli, meghámozva és julienne-re vágva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 200 g spenót
- 4 evőkanál tahini (szezámmag krém)
- 2 csésze natúr joghurt
- 1 kiskanál shoyu (szójaszósz)
- szezámolaj
- 3-4 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés:
Locsoljuk meg a rákokat a vodkával és hagyjuk állni 5 percig. Keverjük simára a tahinit, a joghurtot és a shoyut. Forrósítsuk fel az olajat wokban és süssük benne a krumplicsíkokat, amíg üvegesedni kezdenek. Adjuk hozzájuk a fokhagymát, a rákot és végül a tisztított spenótot. Sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze a tahinis keverékkel alaposan, majd zárjuk el a gázt és locsoljuk meg egy kevés szezámolajjal.