AJÁNLÓ
 
07:55
2014. 11. 10.
Malac és lencse: a szilveszteri vacsora főszereplői, amelyke biztosítják a szerencsét a következő...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 10.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 10.
Más néven az enchilada, ami egy hagyományos mexikói étel elnevezése. Ez a gyakorlatban töltött...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 10.
A nagy melegben is szükségünk van kalóriákra. Egy könnyű ebédet ajánlunk, ami jól fog...
A bejegyzés folyatódik
 
07:55
2014. 11. 10.
A timbale forma egy dobfajtáról (Timballo) kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Bár egyelőre várat magára a hideg, és a nagy kinti sütögetések ideje lejárt, az őszi-téli időszakban is grillezhetünk zöldségeket - a konyhai sütőben. A szezonális zöldségek is a grillrácsra kerülhetnek, ugyanis minden zöldség alkalmas grillezésre. Ez komoly. Még az édeskömény is, de pl. a salátát is lehet grillezni, ez utóbbit nagyon rövid idő alatt kell elkészíteni, éppen csak megpörkölve. Fontos, hogy a zöldségeket sütés előtt mindig kenjük meg olajjal és sózzuk, borsozzuk, aztán süssük őket minden oldalukon aranybarnára.

A következő Zöld Múzsa recept lehet akár a krémlevesünk feltétje, de ha készítünk hozzá köretet, mártást, könnyed vacsoraként vagy főételként is megállja helyét.

Fűszeres zöldségsaslik

Hozzávalók 10-15 db saslikhoz:

3-4 szelet nyers sütőtök
1 db kisebb karalábé
1 db közepes sárgarépa
1 db kápia paprika


A pácléhez:
0,5 dl olívaolaj
1 ek. mustár
1 ek. szójaszósz
2-3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
citromlé
citrombors, só, opcionálisan őrölt koriander és római kömény

Elkészítése:

Először is nagyon fontos, hogy a nyársakat a sütés előtt áztassuk vízben 30 percig, hogy megelőzzük, hogy meggyulladjanak.

Az sütőtök és karalábé kerek szeleteit hat cikkelybe vágjuk. Arra ügyeljünk, hogy a sütőtök 1,5 cm vastag legyen, míg a karalábé mondjuk csak a fele (erre azért van szükség, mert a grillezéskor a sütőtök sokkal hamarabb megpuhul). A répát egyszerűen karikákra, a kápia paprikát kisebb kockákra vágjuk. Aki bírja a csípős ízeket, felhúzhat véletlenszerűen néhány erős paprikát, csilidarabot is a nyársra, a meglepetés kedvéért.

A páclé elkészítéséhez reszeljük le a fokhagyma-gerezdeket, keverjük össze a szójaszósszal, a mustárral és a mézzel. Adjunk hozzá egy kevés citromlevet, és keverjük hozzá az olívaolaj nagy részét is. Tegyük a pácot egy üvegbe, zárjuk le a tetejét, és rázzuk össze erősen. Fűszerezzük ízlés szerint.

Először csak olívaolajjal kenjük be a zöldségsaslikokot, ehhez használjunk ecsetet. Amikor a saslik félig készen van, jöhet a pác, majd ismételjük meg a pác felvitelét még kétszer. Így biztosan nem fordulhat elő, hogy a zöldségek megégnek, mielőtt készre grillezzük őket.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog