AJÁNLÓ
 
11:42
2015. 03. 02.
A padlizsán tipikusan olyan alapanyag, ami szinte könyörög az embernek, hogy százféleképpen...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2015. 03. 02.
A legnagyobb melegben sem szabad megfeledkeznünk a vitamin-, és ásványi anyag-pótlásról....
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2015. 03. 02.
Ha nyár, akkor lecsó! Természetesen ahány ház, annyi lecsós recept létezik. Bár van, aki...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2015. 03. 02.
A pizzáról a legtöbb embernek a sajt, paradicsomszósz és sonka jut az eszébe, pedig a feltéteknek...
A bejegyzés folyatódik
 
11:42
2015. 03. 02.
Ez egy olyan étel, amivel vegán bloggerünk, Nagy Zita (Zizi kalandjai) egy kemény Bikram jóga...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Tavaszváró vegaburger

"Az eredetileg marhahúsos pogácsával bélelt szendvicsnek rengeteg vegetáriánus variációja kering az interneten recept formájában" -  írja a Zöld Múzsa blog szerzője. "Mi is kipróbáltunk többet és a tél végi, tavasz eleji táplálkozás alapanyagait felhasználó céklás-spenótos-köleses változatra esett választásunk, hogy kedvet hozzunk olvasóinknak a kísérletezéshez.

Szerezzünk a burgerhez jó minőségű szezámos zsemléket. Pici pirítás után töltsük meg zöldségekkel, locsoljuk meg a magtejföllel, szórjuk meg a csírával és tegyük bele a céklás pogácsát. Hétvégi családi brunch esetén süssünk magunk zsemlét."

Vegaburger

Hozzávalók (4 fő részére):

1 csésze nyers köles (háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben főzzük meg)
20 dkg fetasajt
10 dkg spenót
20 dkg sült cékla
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors és szerecsendió ízlés szerint
(amennyiben a massza túl híg lenne, akkor adhatunk hozzá pár evőkanál zabpehelylisztet)

Elkészítése:

A kölest öblítsük le, majd háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg, hasonlóképpen mint ahogy rizst főzünk.

A kihűlt köleshez keverjük hozzá a feta sajtot, az apróra vágott friss spenótot, az aprítógép segítségével durvára vágott sült céklát és a tojásokat.

Fűszerezzük a masszát ízlés szerint, majd tegyük be a hűtőbe egy fél órára pihentetni, ízeket összeérlelni.

Készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, vizes kézzel a húspogácsákhoz hasonlatos, lapos-kerek pogácsákat formázzunk és helyezzük őket a sütőlemezre.

A sütőt melegítsük elő 175 fokra és a pogácsákat süssük mindkét oldalukon 15-15 percig. A megfordításnál legyünk óvatosak.

Ötlet a salátához:

finomra gyalult lilakáposzta

póréhagyma- vagy lilahagyma-karikák

gyufaszál méretű hasábokra vágott sárgarépa és kápiapaprika

A zöldségeket a könnyebb emészthetőség érdekében - ha szükséges-, pici zsiradékon pár percig wokban piríthatjuk. Először a póréhagymát tesszük a wokba, aztán akáposztát és a répát. Sóval, őrölt köménnyel fűszerezzük.

Magtejföl:

1 csésze nyers kesudió, amit előtte beáztatunk
1 gerezd fokhagyma
frissen facsart citrom leve
só, bors ízlés szerint
1 dl hidegen sajtolt, extraszűz olivaolaj

Az összetevőket tölcséres turmixgépben víz hozzáadásával simára turmixoljuk és tiszta üvegbe töltjük. Hűtőszekrényben pár napig eltartható.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog