AJÁNLÓ
 
10:55
2016. 01. 04.
Itt van a kánikula. Egyetlen vágyunk van, hideget enni, hideget inni, lehűlni, bármi áron. De...
A bejegyzés folyatódik
 
10:55
2016. 01. 04.
Tél végén extra mennyiségű vitaminra van szükségünk, ezért érdemes beépíteni az étrendbe...
A bejegyzés folyatódik
 
10:55
2016. 01. 04.
A természet tudja, hogy az évszakok és a hőmérséklet változásával mire van szükségünk....
A bejegyzés folyatódik
 
10:55
2016. 01. 04.
"Azt mondják, a tavasz a megújulás időszaka, ekkor jelennek meg a friss zöldségek és gyümölcsök,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:55
2016. 01. 04.
A legnagyobb melegben sem szabad megfeledkeznünk a vitamin-, és ásványi anyag-pótlásról....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Szuper téli smoothie-k reggelire

A smoothie népszerűsége töretlen, nem véletlenül. Könnyű elkészíteni, tápláló, és mivel kevésbé hizlaló reggeliről van szó, mint a hagyományos magyar ételek, diétának sem utolsó. Mi kell még így, az ünnepi trakták után? Talán csak néhány jó recept. Zizi kalandjai és Homebisztro kedvenc téli smoothie-jai következnek. 

smoothie cékla sütőtök joghurt turmix tél vitaminbomba homebisztro zizi kalandjai reggeli

Zöldséges smoothie (Homebisztrotól)

 

Hozzávalók:

– 200g sütőtök, megpucolva, kockára vágva
– 120g cékla (1 közepes), megpucolva, kockára vágva
– 2-3 szegfűszeg
– 1 körte, meghámozva, felszeletelve
– 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
– ¼ kávéskanál fahéj
– 1 közepes gránátalma leve
– 1 kávéskanál citromlé
- a zöldségek főzőlevéből 4-5 dl
- ízlés szerint 1-2 evőkanál natúr joghurt
- ízlés szerint méz

smoothie cékla sütőtök joghurt turmix tél vitaminbomba homebisztro zizi kalandjai reggeli

Elkészítés:

Az egyforma kockára vágott céklát forró vízbe tesszük, és a szegfűszeggel együtt 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, majd mindkettőt puhára főzzük, kb. 10-15 perc alatt. Kivesszük a vízből, hagyjuk lehűlni. A főzővizet nem öntjük ki!

Közben megpucoljuk a gránátalmát, melynek összegyűjtjük a levét egy kis tálba.

Turmixgépbe tesszük a felszeletelt körtét, a megfőtt tököt és a céklát, a gyömbérrel, fahéjjal és a citromlével. (Az egész szegfűszeget nem turmixoljuk le!) Hozzáadjuk a gránátalma levét. Ha a magokat is szeretnénk, nem árt tudni, hogy a turmixolás után a magok kemény fehér része egyben marad, ezért ajánlott leszűrni. Hígítsuk annyi vízzel vagy főzőlével, amivel az ízlés szerinti állagot el szeretnénk érni.

Keverjünk hozzá egy-két evőkanál joghurtot,finomabb és laktatóbb lesz. Ha édesebben kedveljük, tehetünk hozzá a végén egy evőkanál mézet.

smoothie cékla sütőtök joghurt turmix tél vitaminbomba homebisztro zizi kalandjai reggeli

Gyümölcsös smoothie (Zizi kalandjaitól)​

Hozzávalók 3 főre:

– 1 db érett nagy banán, meghámozva, felszeletelve
– egy közepes maréknyi leveleskel vagy spenót (bébispenót is lehet)
– egy közepes maréknyi fagyasztott málna
– 3 evőkanál zabpehely
– 1 evőkanál mandulavaj
– 1/2 evőkanál chia mag
– mandula-vagy rizstej (kb. 1,5-2 bögrényi
(A három fő háromszor 2,5 dl-t jelent.)

Elkészítés:

Tegyük az összes hozzávalót a robotgépbe, majd turmixoljuk őket simára. Töltsük poharakba a smoothie-t, és lehetőleg fogyasszuk azonnal. Ha túl sűrű, hígítsuk még mandulatejjel!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog