AJÁNLÓ
 
07:15
2014. 12. 12.
Ha még töröd a fejed, hogy mi lenne az a menü, ami különleges is, egyben könnyen elkészíthető,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:15
2014. 12. 12.
Maki Stevenson séf, a Makifood Főzőiskola alapító oktatója adott nekünk tippeket a menü...
A bejegyzés folyatódik
 
07:15
2014. 12. 12.
Egy héttel az ünnepek előtt még bizonyára többségünknek fejtörést okoz néhány ajándék beszerzése....
A bejegyzés folyatódik
 
07:15
2014. 12. 12.
Gigantikus vacsorák, tengeri herkentyűk és persze pasták: az olaszoknál az étkezés áll...
A bejegyzés folyatódik
 
07:15
2014. 12. 12.
A legtöbb gyerekkori ízélményünk a karácsonyhoz kapcsolódik, jó visszaemlékezni a régi kiadós...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Nem találtad még ki, mi kerüljön az idén az ünnepi asztalra? Arra biztatunk, hogy ne maradj a jól bevált, és talán unalmassá vált fogásoknál, hanem próbálj ki valami újat az idén! Például kacsacombot. Egy izgalmas recept következik Selectfoodtól, amelyben a kacsacombok olyan hozzávalókkal készülnek, mint a szilva, a fokhagyma vagy a csillagánizs.

Szilvával és fokhagymával sült kacsacombok, sült almás burgonyapürével

Hozzávalók 4 főre:
8 db kisebb kacsacomb
1 ek. szecsuáni bors
1 kk. fekete bors
fél csillagánizs
8 db szegfűszeg
tengeri só
néhány rozmaringlevél
1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve, héjában hagyva
combonként 3-4 db szilva (most fagyasztott)
1 db kezeletlen héjú narancs hámozókéssel lefejtett héj

kb. 4 adag körethez:
6 szem közepes méretű főzni való burgonya, meghámozva és felkockázva
2-3 db alma
2-3 ek. almaecet
1 ek. vaj
tengeri só

Elkészítése:

A csillagánizst, szegfűszeget, fekete borsot és a szecsuáni borsot kávédarálón aprítsuk porrá.
Ha rövid idő áll rendelkezésre az ebéd elkészítésére, akkor irdaljuk be a kacsacombokat - így az ízek jobban át tudják járni - majd fűszerezzük az őrölt fűszerkeverékkel és sóval. Fektessük őket egy jénai tálba vagy egy tepsibe, osszuk el a combok körül a szilvákat, fokhagymagerezdeket, narancshéjat és a rozmaringlevélkéket.


170 °C-os sütőben, időnként megfordítva, saját zsírjával meglocsolva süssük készre a combokat. Fiatal kacsák esetében elegendő másfél-két óra a sütésre, idősebb állatok esetében hosszabb sütési idővel kell számolnunk.

Ezzel egy időben hámozzunk meg 2-3 db almát és tegyük egy másik hőálló tálkába. Locsoljuk meg egy-egy evőkanálnyi almaecettel és süssük puhára.
Ha megsült, hagyjuk kissé hűlni, magozzuk ki, aprítsuk fel és tegyük félre.

Enyhén sós vízben főzzük meg a burgonyát, majd szűrjük le. Adjuk hozzá a sült almakockákat, egy evőkanálnyi vajat és pürésítsük. Ha szükséges, sózzuk is meg.

Tálaljuk a pirosra sült kacsacombokat a sült almás burgonyapürén, néhány szem sült szilvával és fokhagymagerezddel kiegészítve.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog