Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Amikor beszól a tányérod

Terítékek és ami azokon túl van. Szavak, motívumok, képek. Öt food art művész üzenetei következnek a Design Hét Budapestről.

Hitka Viktória, képzőművész
"Étel helyett, vagy az elfogyasztott étel után szavak sorakoznak bennük. Olyan gondolatok ezek, amik bennem alakulnak, alapjuk az élet dokumentációjára tett kísérlet. Nagyon személyes üzenetek."

 


Szilágyi Csilla, üvegtervező
"Tervezésnél a történet a legfontosabb! A motívum általában a pillanatnyi élethelyzetem képi megfogalmazása."

Fotó: Réthey-Prikkel Tamás

Góg Angéla, designer

"Gyermekkorunk meghatározó ízei és eseményei ezek, melyek elraktározódtak és beépültek tudatunkba és személyiségünk építőkövei lettek. Olyan élmények, melyekkel nem találkozunk minden nap, mégis elegendő egy falatot megízlelnünk vagy egy illatot megéreznünk és egy teljes kép jelenik meg előttünk. A boldogság íze ez."

Forrás: gogangela.hu

Lublóy Zoltán, porcelántervező

"Több körben készülnek nálam a dolgok, de az első, hogy eszembe jut valami. Utazások alatt, reggel-délben-este, netezgetés közben, beszélgetések alatt, kiállítás-megnyitón satöbbi. Furaságok, meglepő dolgok, abszurd összekapcsolások indítják el az agyamat."

Ilauszky Tamás, képzőművész
"Nekem is mindig másodszorra vagy még többedszerre sikerülnek a dolgok, a túl nagy hevülések általában kudarccal végződnek."


 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog